ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Βιβλιοθεραπεία στη Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών.

Βιβλιοθεραπεία είναι μια μέθοδος αυτοβελτίωσης και βαθύτερης μάθησης του εαυτού, μέσω της οποίας χρησιμοποιούνται τα βιβλία ως «καθρέφτες» των ανθρώπων.
Για όσους αγαπούν τα βιβλία και θέλουν να γνωρίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους μέσω των ηρώων, των επιλογών τους και των φυσικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας τους.
Με τη ψυχολόγο-υπνοθεραπεύτρια Χαρά Βλαχοδήμου.
Εσείς γιατί ταυτίζεστε με τον συγκεκριμένο πρωταγωνιστή; Αν μπορούσατε να γράψετε ένα διαφορετικό τέλος, ποιο θα ήταν και γιατί; Αυτές και ακόμα περισσότερες ερωτήσεις θα απαντηθούν στην ομάδα που ξεκινάει στην Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών. Η λίστα βιβλίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι δέκα συνεδρίες της ομάδας θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα με έναρξη την Τετάρτη 7/12/16,ώρα 10:00 – 12:00
Αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής με φυσική παρουσία στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57,τηλ.2310 203443)

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ.

ΠΗΓΗ 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αν αγαπάς τα βιβλία, ελευθέρωσέ τα! BookSharing (Κίνηση ανταλλαγής βιβλίων)

Σε μία εποχή όπου οι άνθρωποι κλείνονται όλο και περισσότερο στον εαυτό τους εμείς έχουμε να προτείνουμε κάτι διαφορετικό. Μία στάση αλληλεγγύης και “μοιράσματος” από την οποία μπορούμε πραγματικά όλοι να ωφεληθούμε. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, διαβάζει κάτι διαφορετικό, αγαπάει κάτι διαφορετικό. Και αυτό είναι που μπορεί να μας κάνει όλους πλουσιότερους!
 
Υπό αυτό το πρίσμα δημιουργήθηκε η ομάδα του BookSharing, μία ομάδα που όπως λέει το όνομά της πραγματοποιεί δραστηριότητες ανταλλαγής βιβλίων. Δραστηριότητες όπου αυτό που πραγματικά ανταλλάσσουμε δεν είναι απλά βιβλία, αλλά πολύ περισσότερο σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες. Μοιραζόμαστε γνώσεις, αλλά και την αγάπη μας για το βιβλίο. Φέρνουμε ένα αγαπημένο μας βιβλίο και προσφέρουμε στην ομάδα την εμπειρία μας από την επαφή μας μαζί του!
 
Τι είναι αυτό που εμένα με βοήθησε; 
Τι είναι αυτό που εμένα με άλλαξε προς το καλύτερο;
Αυτό που με ενέπνευσε, που έδωσε έναν άλλο αέρα στη καθημερινότητά μου, που κατάφερε να με καθηλώσει;
 
Αυτό είναι που πρέπει να προσφέρω! Κάτι άξιο και ωφέλιμο για το διπλανό μου.
Όταν όλοι λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα κύκλο δύναμης, μίας δύναμης που θα έχει δημιουργηθεί μέσα από τις δικές μας προσφορές, τη δική μας γενναιοδωρία. Μάλιστα κάποιοι λένε πως όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο οι σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας, αποτυπώνονται πάνω σε αυτό οπότε δίνοντας ένα βιβλίο προσφέρουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.
 
Η δραστηριότητα αυτή δεν είναι ακόμα ένα "παζάρι" για να πετάξουμε άχρηστα πράγματα, αλλά ένα πλαίσιο όπου λέξεις όπως αλληλεγγύη, εθελοντισμός και πολιτισμός μπορούν να αποκτήσουν την πραγματική τους έννοια και σημασία.
 
Η γνώση άλλωστε είναι σα τη φωτιά, όταν τη μοιράζεσαι όχι απλά δεν χάνεις κάτι από αυτό που ήδη έχεις, αλλά τελικά καταφέρνεις να δημιουργήσεις μία, δύο ή και περισσότερες φλόγες…
Αναμένουμε να γνωρίσουμε από κοντά τη δική σου αγάπη για το βιβλίο, τις δικές σου σκέψεις και προβληματισμούς και πολύ περισσότερο εσένα τον ίδιο!
 
Η επόμενη δραστηριότητα από την ομάδα BookSharing αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου, 9 μμ,
Info: Επικοινωνίας:  Τηλ. 6988 944 171 ή katerith@gmail.com,  Παύλου Μελά 18 με Τσιμισκή, 1ος ορ.  – Διαγώνιος

ΠΗΓΗ