ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ - ΕΛΣΑ ΜΑΓΓΑΝΑΡΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL BOOKS

ΙΟΚΑΣΤΗ - ΜΑΡΙΝΑ - ΕΥΑ.
Τρεις γυναίκες,τρεις ζωές ,τρεις διαφορετικές εποχές,τρεις διαφορετικές ιστορίες που στο τέλος αναγκαστικά συγκλίνουν γιατί τους συνδέει κάτι κοινό.Η διαδρομή τους στην πορεία της ζωής τους έχοντας την γοητεία των ονείρων τους με απεικονίσεις τόπων,εμπειριών,ελπίδων σε απελπισμένους και όχι μόνο,θάρρος σε φοβισμένους και φυσικά πρωτοστατώντας μία μοναδική και ξεχωριστή αγάπη έχοντας συντροφιά την πίκρα,την απογοήτευση,,την απόγνωση,την θλίψη,την αβεβαιότητα αλλά και την μαγεία,το ενδιαφέρον,την γαλήνη,το δέος,την υπερηφάνεια.Όνειρα που τους έφερναν σε επαφή με έναν κόσμο που δεν είναι συνήθως ορατός προσπαθώντας να τα αξιοποιήσουν παρεμβαίνοντας στην πλοκή και καθοδηγώντας τους ήρωες μέσα από την πένα της συγγραφέως που για εμένα ήταν μία μεγάλη έκπληξη για πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας και που νομίζω ότι θα καθιερωθεί και θα ξεχωρίσει γιατί προσεγγίζει την λογοτεχνία με προσωπική της έκφραση κυρίως των δικών της συναισθημάτων,με την άμεση μετάδοση μηνυμάτων στον αναγνώστη αλλά και στην εστίαση της δομής.Η γλαφυρότης,ο λυρισμός,η σωστή χρήση των καλολογικών στοιχείων,οι κινηματογραφικές περιγραφές,οι αφηγήσεις (κυρίως τριτοπρόσωπη,και λίγο πρωτοπρόσωπη)οι ζωντανοί χαρακτήρες,η λεπτότητα του χειρισμού της γλώσσας σ'ένα παιχνίδι λέξεων σωστά δομημένος δίνουν στον αναγνώστη ενεργή συμμετοχή και συγχρόνως έχει πετύχει την συναισθηματική του αντάποκριση. 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τρεις ιστορίες, τρεις γυναίκες, τόσο διαφορετικές και συγχρόνως τόσο ίδιες, επαιτούν το όνειρο της απόλυτης αγάπης.
Η αυλαία ανοίγει με την αναγεννησιακή μορφή της Ιοκάστης. Γεννημένη στο τέλος του 19ου αιώνα, απολαμβάνει τα οφέλη μιας εποχής, ξέχειλης σε ρομαντισμό και ιπποτισμό. Ωστόσο, ασφυκτιά, εγκλωβισμένη μέσα σε απροσπέλαστους τοίχους καθωσπρεπισμού. Ακολουθεί πιστά τις ενδείξεις της καρδιάς της. Γνωρίζει την επιρροή που ασκεί η αγάπη και γίνεται οικειοθελώς ιέρεια της.
Λίγες δεκαετίες αργότερα, η Μαρίνα καλείται να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα του υπέρτατου συναισθήματος, αντιμετωπίζοντας σθεναρά τις δύσκολες συνθήκες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ασπάζεται αδιαμαρτύρητα την δύναμη του πεπρωμένου. Σφραγίζει το τέλος της δικής της ιστορίας.
Η σύγχρονη ηρωίδα, η Εύα, πλήρωσε ακριβά το αντίτιμο της υποτιθέμενης ευτυχίας. Απογοητευμένη, κλείνει ερμητικά τις πόρτες, σε οποιονδήποτε επισκέπτη, είναι καλυμμένος με τον μανδύα του έρωτα. Αγνοεί όμως, πως το σύμπαν έχει επιλέξει ήδη, αυτόν που έχει το μοναδικό αντικλείδι.
Το τέλος ανατρεπτικό, απρόσμενο, επιφέρει την κάθαρση μιας αέναης αρχής.