ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Tην Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης «Ωδές Αιγαίου, τιμούν τους Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων» στο Αλατζά Ιμαρέτ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ωδές Αιγαίου, τιμούν τους Πανάρχαιους Θησαυρούς των Αντικυθήρων» της χαράκτριας Μαίρης Σχοινά, θα πραγματοποιηθούν στο Αλατζά Ιμαρέτ, την Παρασκευή. Η έκθεση την οποία διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου 2017 και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, κατά τις ώρες 11.00 έως 18.00.
Για την εικαστική εγκατάσταση της Μαίρης Σχοινά, η Δρ. Αρχιτεκτονικής και Ομότιμη Καθηγήτρια του ΑΠΘ, Ξανθή Σκαρπιά-Χόιπελ, αναφέρει: «Κάτω από τους θόλους του Αλατζά Ιμαρέτ, η καλλιτέχνης θα στήσει τα λεπτεπίλεπτα τυπώματά της σε διάφανα μετάξινα υφάσματα ύψους 10 μ. Κοιτάζοντάς τα, αντιλαμβάνεσαι τη διάθλαση του φωτός να παιχνιδίζει με τα σχήματα των αρχαίων αντικειμένων». Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
*Παρασκευή 28 Απριλίου. Ώρα: 20.00. Αλατζά Ιμαρέτ. Κασσάνδρου 91-93, τηλ. 2310 278587. Μέρες και Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή: 11.00-18.00.