ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ ΞΑΝΑ - ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Μία ιστορία για τα όνειρα που δεν χάνονται ποτέ και για τις διαδρομές που όλοι θα διανύσουμε.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - ΡΟΥΜΠΙΝΑ - ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Γυναίκες που τα όνειρα της νιότης τους διαλύθηκαν από διαφορετικές συγκυρίες,αλλά στην πορεία τους μετά από περιπέτειες,δύσκολες στιγμές,βάσανα,χωρίς να σταματήσουν να αναζητούν την ευτυχία καταφέρνουν να είναι ελεύθερες και γεμάτες όνειρα ώστε να συνεχίζουν.
Έδιωξαν το σκοτάδι και έφεραν στην θέση του χρώματα.Κυνήγησαν τ'όνειρο και την ελπίδα.
Ιστορία δυνατή όπου η ζωή των πρωταγωνιστών,μέσα από γρήγορες εξελίξεις,άλλαξε χωρίς να καταλάβουν το πώς και το γιατί από την μία στιγμή στην άλλη.
Σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα με την γραφή της η συγγραφέας και περιγράφοντας τις λεπτές ψυχολογικές διακυμάνσεις των ηρώων ώστε να φωτίζει τον αγώνα τους και την ελπίδα τους.Χαρακτήρες αληθοφανείς ως επί το πλείστον  με προτερήματα και ελλατώματα καταφέρνουν να φέρουν τον αναγνώστη σε διέγερση,άλλοτε θυμώνοντας,άλλοτε συμπάσχοντας μαζί τους,άλλοτε να χαίρεται με την χαρά τους και να λυπάται με τα διάφορα δεινά τους και σε μερικά σημεία να αδιαφορεί λόγω έλλειψης συναισθημάτων της στιγμής (και αυτό γιατί,τουλάχιστον εγώ,περίμενα κάτι δυνατότερο).Συγκινητικά ήταν τα συναισθήματα που εισέπραξα περισσότερο στην ιστορία της Στυλιανής.
Μήνυμα αισιοδοξίας λοιπόν,ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά  και κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ κάποιου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 Ξέρεις τι θα ’θελα, Ρουμπίνα; Να κάνω όνειρα ξανά.
Όχι τίποτα μεγάλα κι εντυπωσιακά.
Από κείνα τ’ άλλα έστω, τα όνειρα "δεύτερης ευκαιρίας".
Αυτά που δεν σε απογειώνουν, όμως σε συντηρούν.
Να τι θα ήθελα, αν γινόταν. Να ονειρευτώ ξανά!