ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ - ΡΟΥΛΑ ΣΑΜΑΗΛΙΔΟΥ-ΒΑΚΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗ

Συγκινητικό και δυνατό βιβλίο που μένει στην μνήμη μας η ιστορία της αλησμόνητης πατρίδας της Μ.Ασίας,μέσω ενός ακόμη συγγραφικού έργου ώστε οι νεότερες γενιές να μην ξεχάσουμε ποτέ.Ένα συναρπαστικό και ξεχωριστό ταξείδι στον χρόνο των προγόνων μας κατά την διάρκεια του οποίου,συντροφιά και συνοιδιπόροι με την Πανανή και τον Μανώλη αναβιώσαμε τον ξεριζωμό τους από τον τόπο τους την δική τους μάνα Πατρίδα,νιώθοντας άπειρα συναισθήματα με μια ματωμένη ψυχή.Πόνος,δάκρυα,πίκρα,βάσανα,θυμός,συμπόνοια,συμπαράσταση,χαρά,ελπίδα,Αγάπη,όλα αυτά τα συναισθήματα που σε κυριεύουν διαβάζοντας το μυθιστόρημα.Καταπληκτική γραφή (εξάλλου αυτό έχει διαπιστωθεί και από τα προηγούμενα έργα της) με υπέροχες περιγραφές,άψογη αφήγηση με τις εκάστοτε τοπικές και χρονικές εναλλαγές αλλά και των οποιοδήποτε προσώπων (ηρώων και αντι-ηρώων)η συγγραφέας κατορθώνει να λατρέψουμε την ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

2 Σεπτέβριο 1922:

Η Πανανή, αγκαλιά με τον δυόμισι χρόνων γιο της, τον Μανώλη, καταφέρνει να διασωθούν από το μαχαίρι των Τούρκων.


3 Σεπτέμβρη 1922:
Το χωριό τους, το Ρεϊζντερέ, παραδίδεται στη φωτιά και πνίγεται στο αίμα. Από το Ρε¨ζντερά στη Λήμνο, αντιμέτωποι με πικρές αλλά ουσιαστικές αλήθειες. Αναταραχές, πόλεμοι, προσφυγιά, πόνος, αγώνας για ζωή και η μοίρα, που πλέκει την ιστορία της μ' αυτήν της Πανανής και του γιου της.

Κάποιος σκοπός φέρνει πίσω τον Μανώλη, χρόνια μετά, στο χωριό τους. Κάτι ψάχνει. Αν θα το βρει, θα εξαρτηθεί από τον τούρκο ιδιοκτήτη του σπιτιού τους. Τον Σελίμ Σελίμογλου. Αυτός κρατά το κλειδί... και κάτι άλλο