ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟ



Καλιφόρνια, δεκαετία του 1930. Η νεαρή Περσεφόνη Λυδάκη, κόρη Ελλήνων μεταναστών, είναι τρελά ερωτευμένη με τον Αντόνιο, γιο του αριστοκράτη αφεντικού της οικογένειάς της, Φερνάντο Λοπέζ. Ο Αντόνιο ισχυρίζεται ότι νιώθει το ίδιο, όμως, η απρόσμενη και απαράδεκτη συμπεριφορά του προς την Περσεφόνη θα βάλει ταφόπλακα στη σχέση τους και θα απομακρύνει την κοπέλα από την οικογένειά της και την πατρίδα της. Στην εξορία της θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μοναξιά, τα μάταια όνειρά της, αλλά και τα τόσα παράδοξα που της επιφυλάσσει το πεπρωμένο της. Έρμαιο των καταστάσεων, βυθισμένη στον πόνο που προκαλεί η απώλεια αγαπημένων προσώπων, βλέπει τη μία ανατροπή μετά την άλλη να διαφεντεύουν τη ζωή της, κι αυτή ανήμπορη να αντιδράσει μετατρέπεται σε παθητικό θεατή των γεγονότων που σημαδεύουν τις μέρες και τις νύχτες της στην άλλη άκρη του κόσμου, στις Φιλιππίνες, εκεί όπου βρέθηκε άθελά της. Άραγε, θα θελήσει η μοίρα να της δώσει την ευκαιρία να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να βρει επιτέλους την πραγματική ευτυχία.


Τον σκληρό χειμώνα του 1946, στη μεταπολεμική Γερμανία, η Ρέιτσελ Μόργκαν καταφτάνει στα χαλάσματα του Αμβούργου μαζί με τον γιο της, Έντμουντ, τον μοναδικό που επέζησε από τη λαίλαπα του πολέμου. Εκεί σμίγει ξανά με τον σύζυγό της, Λιούις, Βρετανό συνταγματάρχη που συμμετέχει στην ανοικοδόμηση και αποκατάσταση της ρημαγμένης πόλης. Φτάνοντας, όμως, στο νέο της σπίτι, η Ρέιτσελ αιφνιδιάζεται από την τολμηρή απόφαση του συζύγου της: θα μοιράζονται το μεγάλο οίκημα με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, έναν Γερμανό χήρο και τη δύστροπη κόρη του. Σε αυτή την τεταμένη ατμόσφαιρα, η εχθρότητα και ο θρήνος θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους στο πάθος και στην προδοσία.
ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ


Ένας διακεκριμένος επιστήμονας εξομολογείται. Ξετυλίγει θαρρετά τον μίτο της ύπαρξής του με ιδιαίτερο ζήλο και νοσταλγία, αγκαλιάζει όλα εκείνα που τον έθρεψαν και τον στοίχειωσαν, εκείνα που αγάπησε κι άγγιξε με τα δάχτυλά του. Αναμετριέται με θεριά και δαίμονες, δίνει φωνή σε όσους έφυγαν, για να στήσει από την αρχή τους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής του.
Από την Ήπειρο του 1940, παραμονές της επίθεσης των Ιταλών του Μουσολίνι, στην Απελευθέρωση και στον Εμφύλιο, και σχεδόν ως την Ελλάδα τού σήμερα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Αθήνα, Ρώμη, Χαϊδελβέργη, η ζωή του Αντρέα, καθηγητή φιλοσοφίας, κυλά σαν το τρεχούμενο νερό, μέχρι τη μέρα που θα αλλάξει για πάντα το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του.
Ένας απολογισμός δίχως τεφτέρια, μια βαλίτσα θύμησες χωρίς παραλήπτη και μια ζυγαριά που αψηφά κέρδη και χασούρες, έτσι όπως το έλεγε απλά, αλλά καθόλου αφιλοσόφητα, η γιαγιά Βένη: «Ζάχαρη κι αλάτι, παιδί μου, η ζωή του καθενού. Ποιου λίγο, ποιου πολύ, τι σημασία έχει; Ζάχαρη κι αλάτι η ζωή!»


Ο Σαμ και η Κλέμενταϊν έχουν μια υπέροχη αν και πολυάσχολη ζωή. Έχουν δύο κοριτσάκια, ο Σαμ μόλις ξεκίνησε τη δουλειά των ονείρων του και η Κλέμενταϊν, η οποία είναι τσελίστα, προετοιμάζεται για τη σημαντικότερη ακρόαση της ζωής της. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούν να βασίζονται, αυτό είναι ο ένας στον άλλον.
Η Κλέμενταϊν και η Έρικα είναι φίλες από παιδιά. Μόνο μία ματιά είναι αρκετή για να συνεννοηθούν απόλυτα. Η σχέση τους, όμως, είναι σύνθετη. Έτσι, όταν η Έρικα τους προσκαλεί την τελευταία στιγμή σε μπάρμπεκιου με τους γείτονές της Τίφανι και Βιντ, η Κλέμενταϊν και ο Σαμ δέχονται αμέσως. Οι φανταχτερές προσωπικότητες της Τίφανι και του Βιντ θα είναι, αν μη τι άλλο, διασκεδαστικές.
Δύο μήνες αργότερα, η βροχή δε λέει να σταματήσει και η Κλέμενταϊν και ο Σαμ δεν παύουν να αναρωτιούνται: «Πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχαμε πάει»;


Η Έλινορ ζει σ’ ένα μικρό χωριό στη βόρεια Σουηδία. Η ίδια γράφει στο προφίλ της σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών: Είμαι τριάντα έξι ετών και ψάχνω για έναν τρυφερό, αλλά όχι και πολύ τρυφερό άντρα. Όμως οι άντρες που συναντά δεν είναι αυτό που έλπιζε. Και ο έρωτας εξακολουθεί να είναι μακρινό όνειρο.
Ο Μαξ ονειρεύεται μια πολύγλωσση ερωμένη, μια γυναίκα που θα τον καταλαβαίνει σε όποια γλώσσα κι αν μιλήσει. Η αναζήτησή του τον φέρνει στην Ιταλία όπου γνωρίζει μια μαρκησία στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης.
Εκεί και η Λουκρητία, μάρτυρας του έσχατου ξεπεσμού της γιαγιάς της σ’ ένα ερημωμένο παλάτσο, αντιμέτωπη με τη σκιά του κόσμου όπου είχε μεγαλώσει.
Ένα χειρόγραφο μπαίνει και βγαίνει από τις ζωές τους, φέρνοντάς τους κοντά, προκαλώντας αισθήματα αγάπης και μίσους, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια πάνω τους.
Τρεις άνθρωποι κυνηγούν την αγάπη, σ’ ένα πανέμορφο μυθιστόρημα, βραβευμένο με το Auguste Prize.


Magic can save you.
Magic can kill you.
Students at the Magisterium are supposed to be safe. Under the watchful eyes of the mages, they are taught to use magic to bring order to a chaotic world.
But now the chaos is fighting back. Call, Tamara, and Aaron should be worrying about things like pop quizzes and magic contests. Instead, after the shocking death of one of their classmates, they must track down a sinister killer… and risk their own lives in the process.
As Call, Tamara, and Aaron discover, magic can only be as good as the person who wields it. In evil hands, it has the capacity to do immeasurable harm, unless it is stopped in time.
In this striking third book of Magisterium, bestselling authors Holly Black and Cassandra Clare present us with a school where anything, good or evil, can happen, and the only way to unlock the truth is to risk everything to find it.
(Η υπόθεση δεν έχει βγει στα ελληνικά αυτή την στιγμή)


Στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψετε 20 λάθη που κάνετε όλη σας τη ζωή! Πόσοι από εσάς αποδέχεστε την αποτυχία αντί να την πλασάρετε σαν εμπειρία; Και πόσοι επιλέγετε να επιλύετε βιαστικά αντί να πορεύεστε αργά; Το βιβλίο απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό, αλλά συνειδητοποιούν ότι τελικά αυτό το «σωστό» δεν τους φέρνει τα αποτελέσματα που αναζητούν – σε επίπεδο χρημάτων, χρόνου, σχέσεων και προσωπικών ελευθεριών.
Για να σταματήσετε να κάνετε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά, πρέπει να πρώτα να πάρετε το σημαντικότερο μάθημα από όλα: ότι τα κάνατε όλα λάθος εξ αρχής! Γιατί; Γιατί όλοι γύρω σας –συμπεριλαμβανομένων καθηγητών, γονέων, πολιτικών και αφεντικών– σας έλεγαν ότι κάνατε το σωστό. Δυστυχώς, έκαναν λάθος. Όπως κι εσείς. Δοκιμάστε, λοιπόν, έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων και κατακτήστε όλα όσα ονειρεύεστε.