ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ο ΛΟΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ - KIMBERLEY FREEMAN - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ένα βιβλίο που αφήνει θετική εντύπωση και εξακολουθείς να το σκέφτεσαι και μετέπειτα,πράγμα που σημαίνει ότι σου δημιουργεί πολλά συναισθήματα.Οι χαρακτήρες των ηρώων είναι τόσο ζωντανοί και ενδιαφέροντες που τους νιώθεις μέσα σου αντί να είσαι απλά παρατηρητής.Μία ιστορία με αφηγηματικές εναλλαγές στον χρόνο (παρελθόν - σήμερα και σαφώς υπερτερεί το παρελθόν)όπου η συγγραφέας συνδέει τις δύο γενιές εκπληκτικά αναπτύσσοντας συγχρόνως την πλοκή της οικογένειας που είναι γεμάτη ανατροπές.Ζωντανές οι περιγραφές και ειδικά της υπαίθρου με έντονα χρώματα ζωγραφισμένες.Γρήγορο,ευκολοδιάβαστο,ατμοσφαιρικό και απολαυστικό βιβλίο.Μία ιστορία αγάπης,καρδιάς,ισχυρή και συγκινητική και με μία έντονη μάχη ενάντια στην ταλαιπωρία της γυναίκας αντιμετωπίζοντας δυσκολίες και δοκιμασίες.ΕΜΜΑ - ΜΠΕΤΤΥ δύο ηρωίδες με διαφορετικούς χαρακτήρες.Απίστευτη η μοίρα της Μπέττυς που με την επιμονή ,την εξυπνάδα,την συμπόνοια,την εργασία,την αυτοθυσία της και παρ'όλο τις αντιξοότητες,τις διάφορες προκαταλήψεις,την φτώχεια,τον ρατσισμό και τον φανατισμό που επικρατούσαν δεν πτοήθηκε,αλλά άντεξε και υπερασπίστηκε αυτά που πίστευε.Από την άλλη η Έμμα μία υποτονική,εγωπαθής,συμβιβασμένη και γυναίκα καριέρας κατορθώνει να αλλάξει τρόπο ζωής και σκέψεις.Ένα βιβλίο που άνετα θα μπορούσε να γυρισθεί σε ταινία.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στη Γλασκόβη του 1929 η νεαρή Μπέιτι έχει μεγάλα όνειρα, τα οποία όμως εξανεμίζονται όταν μένει έγκυος από τον τζογαδόρο Χένρι. Λίγο πριν η απελπισμένη κοπέλα δώσει το παιδί για υιοθεσία, ο Χένρι αποφασίζει να παρατήσει τη νόμιμη γυναίκα του, και με την Μπέιτι μεταναστεύουν στην άλλη άκρη της βρετανικής αυτοκρατορίας. Εκεί θα έχουν την πολυπόθητη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους απ' την αρχή.

Παράλληλα, εφτά δεκαετίες μετά, ξεδιπλώνεται η ιστορία της Έμα, της αγαπημένης εγγονής της Μπέιτι. Η Έμα είναι διάσημη μπαλαρίνα, όμως μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό και έναν καταδικαστικό τραυματισμό, αναγκάζεται να επιστρέψει στις ρίζες της στην Αυστραλία. Φτάνοντας στο Λόφο με τα Αγριολούλουδα, το αγρόκτημα που κληρονόμησε από τη γιαγιά της, αρχίζει διστακτικά να συνδέεται με τους ντόπιους και να τακτοποιεί τα πράγματα που βρίσκει εκεί. Μέσα από κιτρινισμένες φωτογραφίες και ξεθωριασμένα γράμματα, η Έμα καταβυθίζεται στο παρελθόν, αναζητώντας τα νήματα μιας άγνωστης οικογενειακής ιστορίας.

Καθώς οι σελίδες γυρίζουν, τα βήματα των δύο γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους στο χρόνο αφού οι μοίρες τους μοιάζουν κεντημένες στο ίδιο μοτίβο.