ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ένα είναι σίγουρο,όταν ξεκινάς να διαβάσεις βιβλία της κυρίας Ακρίτα δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια παρά μόνο για να το τελειώσεις άμμεσα.Με την γνωστή γραφή της και το χιούμορ της εκεί όπου χρειάζεται και μέσω της αστυνομικής πλοκής και όχι μόνο αφήνει αιχμές για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης,την εξουσία,τους πολιτικούς και την διαφθορά γύρω από αυτούς αλλά κάνει λόγο και για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας.Πρόκειται για ένα ακόμη σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα όπου η ηρωίδα είναι πάλι η δημοσιογράφος Ελσινόρη όπου και καλείται να εξιχνιάσει μία δολοφονία και να αποδοθεί δικαιοσύνη σύμφωνα με τις αρχές της αλλά και για μία ηθική ευχαρίστηση.Μία κινηματογραφική περιπέτεια με αγωνία,ανατροπές,εκπλήξεις χωρίς να λείπουν και οι ερωτικές σχέσεις,η τρυφερότητα και η γλυκύτητα που τον συνοδεύουν.Ανασκόπηση γεγονότων του παρελθόντος από το 1974 και φθάνουν μέχρι σήμερα με μία καλή σκιαγράφηση χαρακτήρων,χωρίς κενά και όμορφοι διάλογοι και γεγονότα που διαδραματίζονται με πειστικότητα η ιστορία εξελίσσεται στο κέντρο της Αθήνας και σε προάστιά της όπου καταγράφεται η ζωή απλών,αλλά και σύνθετων ανθρώπων που καθορίζουν την συγκεκριμένη εποχή και συγχρόνως εστιάζεται στις γενεαλογικές σχέσεις με τα όποια επακόλουθα,αλλά και στους ανθρώπινους δεσμούς.Αξίζει να διαβασθεί και παρ'όλο που ο δολοφόνος είναι εμφανής από την αρχή,εν τούτοις όμως οι εξελίξεις τρέχουν και στο τέλος αφήνει το υπονοούμενο μίας συνέχειας,ίσως

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τη δεκαετία του ’70, σε κεντρικό δρόμο της πόλης διαπράττεται ο τέλειος φόνος.
Πολλά χρόνια αργότερα, το 2016, η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή λαμβάνει ένα ανώνυμο mail με τρία στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ανατομία ενός εγκλήματος. Ο άγνωστος αποστολέας διψάει για δικαίωση και εκδίκηση.

Στη μία άκρη της αττικής γης, το υπέρλαμπρο αρχοντικό της Κηφισιάς. Στην άλλη άκρη, η εμβληματική Μπλε Πολυκατοικία στα Εξάρχεια. Αν οι τοίχοι τους είχαν φωνή θα φανέρωναν πολλά: μυστικά και ψέματα, πάθη και λάθη, φόνους και πόνους κι αγάπες κόκκινες σαν αίμα. Μια τεθλασμένη γραμμή, ραγισμένη σαν καρδιά, συνδέει τους ήρωες της τραγωδίας. Ο αναρχοαυτόνομος Ντίλαν, η καταθλιπτική αρχόντισσα, η ερωτευμένη κομμώτρια, το κορίτσι με τα τατουάζ, όλοι στοιχειώνονται από βαθιά θαμμένες αλήθειες.

Η Ελσινόρη ξεκινάει μια επικίνδυνη έρευνα στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής· μια έρευνα που θα τη φέρει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του «ιδεολόγου» πολιτικού, ο οποίος πατάει επί πτωμάτων. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα... Όταν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, τότε θ’ απειληθεί η ζωή της και οι ζωές όσων αγαπάει.