ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

                                            ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ

Το 1914 είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Άντριου Χόουτον: η οικογένειά του, μαζί με εκατοντάδες άλλες, δυσκολεύεται να επιβιώσει στα ανθρακωρυχεία της Πενσιλβάνια και ο Άντριου μοιάζει καταδικασμένος σε μια ζωή κάτω από τη γη, όπως και ο πατέρας του. Το πεπρωμένο του αλλάζει όταν η θεία του, Έβελιν Κάιζερ, και ο γερμανικής καταγωγής άντρας της του εξασφαλίζουν μια θέση μαθητευόμενου στους σιδηροδρόμους. Ωστόσο, την πρώτη μέρα στη δουλειά ο Άντριου τραυματίζεται βαριά σ’ ένα τραγικό δυστύχημα και, μαζί με τους Κάιζερ, αφήνει την πόλη για την επαρχία.

Η ζωή στην επαρχία δεν είναι ειδυλλιακή: η γη αργεί να αποφέρει καρπούς και η αγροικία είναι ετοιμόρροπη. Όμως υπάρχει και κάτι όμορφο: η Λίλι Μόρτον, έξυπνη και ετοιμόλογη, αλλά με τα δικά της μυστικά. Η σχέση των δύο νέων γίνεται το καταφύγιό τους, αλλά τότε ξεσπάει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Κάιζερ, λόγω της γερμανικής τους καταγωγής, γίνονται αμέσως ανεπιθύμητοι…

Η συγγραφέας του best seller Η κόρη της Αυστραλίας μας προσφέρει ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, σκιαγραφώντας γλαφυρά το συγκινητικό πορτρέτο μιας οικογένειας Γερμανών μεταναστών –με τις κακουχίες, τις κατακτήσεις και τα πάθη της– στην αμερικανική επαρχία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

                                               ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ


ΕΓΚΩΜΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Για τον Μπαντιού τα µαθηµατικά δεν είναι µια γλώσσα φορµαλιστικών κατασκευών αλλά µια µορφή σκέψης. Τα µαθηµατικά είναι η ίδια η οντολογία, δηλαδή η εξερεύνηση και η αποτύπωση όλων των µορφών πολλαπλότητας, «γιατί ό,τι υπάρχει είναι µια µορφή πολλαπλότητας», όποια κι αν είναι η υλική του υπόσταση. Γι’ αυτό και οι δοµές που περιγράφουν τα µαθηµατικά απαντώνται στους πλέον ετερόκλητους τοµείς της φύσης και της ανθρώπινης εµπειρίας. Πλέκοντας το εγκώµιο των µαθηµατικών και της φιλοσοφίας, ο Μπαντιού επισηµαίνει την επείγουσα ανάγκη επούλωσης του ρήγµατος που επέφερε στην αµοιβαία σχέση τους η νεωτερικότητα.