ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ - ΣΟΦΚΑ ΖΙΝΟΒΙΕΦ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μία αφηγηματική διαδρομή με φόντο την πρόσφατη και σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδος από την ματιά της συγγραφέως κυρίας Σόφκα Ζινοβιέφ.Μία σωστή απεικόνιση δομής με διεξοδικές αφηγήτριες,στο πρώτο πρόσωπο,δύο μητέρες και χήρες που είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους,αλλά και με κοινά στοιχεία και ένα εξ’αυτών η μετανάστευση,με εναλλαγές παρελθόντος και παρόντος,σχηματίζουν την ιστορία του βιβλίου όπου ζωτικός πυρήνας είναι τα μυστικά και δη οικογενειακά,η μακροχρόνια σιωπή,οι καταστροφικές συνέπειες και που μυστικά σιγά σιγά αναδύονται από την κρύπτη τους.Και όλα αυτά πλαισιώνονται από μία οδυνηρή εποχή με πάρα πολλά ιστορικά γεγονότα και κυρίως του εμφυλίου,αλλά και κοινωνικά.Διώξεις,εξορίες,βασανισμοί,διασπορές είναι μερικά που συναντούμε και όχι μόνο κατά την ροή του μυθιστορήματος.Βιβλίο που θεωρώ ότι κάτι έχει να δώσει στον αναγνώστη και που η αρχική έκδοσή του (εάν δεν κάνω λάθος) ήταν στην Γερμανική γλώσσα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Όταν η Μοντ μαθαίνει ότι ο άντρας της ο Νικήτας σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, χάνει τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια της. Δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο οδηγούσε μέσα στη νύχτα σε έναν παραλιακό δρόμο, έξω από την Αθήνα. Ο Νικήτας ήταν ένας άντρας με περίπλοκο παρελθόν. Με την επιστροφή της πεθεράς της, Αντιγόνης, στο πατρικό σπίτι στην οδό Παραδείσου, η Μοντ θα έχει την ευκαιρία να ερευνήσει αυτό το παρελθόν. Θα ανακαλύψει τη σπαρακτική ιστορία μιας νεαρής μητέρας που βρέθηκε παγιδευμένη στη δίνη του Εμφυλίου και αναγκάστηκε να πάρει μια τραγική απόφαση, που άλλαξε για πάντα τη ζωή τη δική της και της οικογένειάς της.

Μια επική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια, που οδηγεί τον αναγνώστη απ’ τους αιματοβαμμένους δρόμους της Αθήνας της Κατοχής στις σπηλιές των ανταρτών στον Εμφύλιο, και απ’ τη σκοτεινή Επταετία στο σήμερα.