ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ - ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Συγκινητική υπόθεση μέσα από το βιβλίο της κυρίας Τέκου .
Γλαφυρότητα περικλείει τις οποιαδήποτε περιγραφές με μία γρήγορη γραφή χωρίς κενά.
Βασικό μήνυμα η αξία της αγάπης και η συγχώρεση που είναι δύο συναισθήματα,νομίζω,αλληλένδετα,οι ανθρώπινες σχέσεις αλλά και η ανθρώπινη αδυναμία.Αδυναμία που ενώ έπρεπε ν'αναζητηθεί από μέσα η δύναμη για ορθή κρίση και ψυχραιμία εν τούτοις,πάνω στον πανικό και στην απόρριψη και στην παρόρμηση παρασύρθηκαν στο λάθος οι ήρωες της πλοκής.Μια πλοκή που αναφέρεται στην εξιστόρηση και την διαδρομή μιας οικογένειας με διάφορες καταστάσεις και γεγονότα με φόντο την Σύμη - Κωνσταντινούπολη-Αλεξάνδρεια -Ικαρία παραλληλίζοντας συγχρόνως και ιστορικά στοιχεία της κάθε πόλης και εποχής.
Ασυνείδητες σχέσεις που καθόρισαν την ζωή πολλών,κρύβοντας παγίδες.Συναισθήματα,όπως στοργή,τρυφερότητα,αγάπη,στήριξη που ενώ υπήρχαν δεν ήταν ικανοποιητικά.Η σκέψη μιας ηρωίδας πως ο υποτιθέμενος έρωτας θα της προσφέρει μία διαρκή κατάσταση ευτυχίας κατάφερε μόνο να την κρατά παγιδευμένη σε φαντασίωση και αυταπάτες αποδυναμόνωντας την αυθεντική δύναμη της αγάπης φέρνοντας καταστροφή στο οικογενειακό περιβάλλον.Άραγε η ενδοσκόπηση της ψυχής,οι αποκαλύψεις σκέψεων,οι παραδοχές λαθών,η συγχώρεση έφεραν την λύτρωση στις ψυχές τους?
Εξάλλου ο χορός της ζωής έχει τους δικούς του ρυθμούς και εμείς μαθαίνουμε αδιάκοπα τα βήματα που ολοένα αλλάζουν καθώς κυλά ο καιρός.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ