ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΟΥΡΑΝΟΣ - ΒΑΛΙΑ ΓΥΦΤΟΔΗΜΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Η συγγραφέας θέλει να τονίσει μάλλον,ότι στο τέλος μιάς δύσκολης και ταλαίπωρης ζωής θα υπάρξει στον ορίζοντα ένα φως.Η υπόθεση του βιβλίου είναι μια μελοδραματική ιστορία και ξεπερασμένη που μου θύμισε παλιές τούρκικες ταινίες και ίσως να έχει επηρεασθεί κατά ένα μέρος από αυτές. (Σήμερα σε πολλούς μπορεί να φαίνονται αστεία ή γελοία , μη ξεχνάμε όμως πως σίγουρα τις έβλεπαν οι γονείς μας , πολύς κόσμος έκλαψε με αυτές) Κακουχίες,ταλαιπωρίες,δυστυχίες,ζήλιες,έρωτες,συνωμοσίες,απληστίες και πολλά άλλα συναφή.Το θεωρώ ότι είναι ένα πολύ απλό βιβλίο με μία χιλιοειπωμένη ιστορία όπου,κυρίως,οι δύο πρωταγωνίστριες περνούν τα πάνδεινα και όλα τα κακά της μοίρας με μία απλή γραφή και τεχνική,πιο απλή δεν γίνεται.Ίσως όμως πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο συμμετέχει ο ψυχισμός ; Τελικά μήπως η αφήγηση είναι παράσταση; Είναι τυχαίο που σε όλους μας αρέσουν τα παραμύθια, απ’ τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο;Σίγουρα θα έχει το δικό του αναγνωστικό κοινό,απλά εμένα δεν μ’εκφράζει.Τώρα θα μπορούσε να πει κάποιος γιατί το διάβασες αφού δεν σου άρεσε.Και θα απαντήσω γιατί δεν αφήνω ποτέ ένα βιβλίο στην μέση,εφόσον το έχω ξεκινήσει(το σκέφτομαι όμως για το μέλλον).

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Φιλιώ, Στέφανος, Αλέξανδρος, Αγνή: Τέσσερα πρόσωπα που η μοίρα τα χτυπά αλύπητα, στερώντας τους και τις πιο μικρές, αυτονόητες καθημερινές χαρές. 
Κι ενώ οι τρεις πρώτοι αφήνονται έρμαια στα χέρια της, να τους παρασύρει και να οδηγήσει τη ζωή τους όπου εκείνη επιθυμεί, η Αγνή τολμά να αντισταθεί και να πολεμήσει ενάντια στη μοίρα, διεκδικώντας το δικαίωμά της στην ευτυχία. 
Ο δρόμος της δε θα είναι εύκολος. Πολλές φορές θα λυγίσει και θα νιώσει ότι χάνει τη μάχη... για να κερδίσει μια στάλα ουρανό. Στο τέλος όμως θα λάβει το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ο θεός στον άνθρωπο: την ίδια τη ζωή! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)