ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ - ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Την κυρία Ακρίτα την γνώρισα βέβαια από την δημοσιογραφία,αλλά και για τα σενάριά της στην tv που ομολογώ ότι τα είχα παρακολουθήσει ανελλιπώς.
Τώρα όσον αφορά την συγγραφή της,θα έλεγα ότι είναι ωμή,ευθύς και καυστική,δηλ. το γνωστό ύφος της που όμως την απολαμβάνεις ευχάριστα ασχέτως που ορισμένες φορές σε εκνευρίζει.
Μία πλοκή ενδιαφέρουσα χωρίς να φθάνει όμως στο ζενίθ και με αρκετό χιούμορ και που θα το χαρακτήριζα ειρωνικό.Υπάρχουν βέβαια ανατροπές,αλλά νομίζω ότι από το μέσον και μετά υποψιάζεται ο αναγνώστης,απ'όπου ξεκινά και το ενδιαφέρον (κατά την δική μου γνώμη).Ιστορία όπου δεν υπάρχουν επαναλήψεις,πολύπλοκες καταστάσεις και η σκιαγράφηση των χαρακτήρων ακριβής και με εναλλαγή πρώτου και τρίτου προσώπου στην αφήγηση χωρίς να προκαλεί δυσνόηση.
Πάντως διαβάζεται γρήγορα.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δεκέμβριος 2004. Δέκα χρόνια πριν… 
Ένα μικρό κοριτσάκι ξεφεύγει από την προσοχή των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Μερικά μέτρα πιο πέρα μια άγνωστη φιγούρα το παρατηρεί μέχρι το τέλος. 

Δεκέμβριος 2014. Δέκα χρόνια μετά…
Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου οργανώνει ένα μεγαλειώδες οικογενειακό δείπνο στην έπαυλή του στη Φιλοθέη. Φέτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα. 
Λόγοι υγείας; 
Ατύχημα; 
Φόνος;

«ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ» ουρλιάζουν πανευτυχή τα πρωτοσέλιδα: O φόνος «πουλάει». Και σε έναν ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχείων 5 αστέρων, μόνο ένας φόνος 5 αστέρων αρμόζει.
Η κόρη του μαζί με τη φίλη της δημοσιογράφο ξεκινούν μια αγωνιώδη έρευνα που θα τις βυθίσει στα πιο σκοτεινά στρώματα της «καλής» κοινωνίας. Από τη Βοστόνη στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στην Αθήνα, οι δρόμοι της νύχτας θα τις οδηγήσουν σε μυστικά και ψέματα. Σε κληρονομιές, εκβιασμούς και κρυμμένα πάθη. Σε θαμμένες αλήθειες κι ερωτικά σκάνδαλα. Όλα μαζί συνθέτουν ένα σκοτεινό μείγμα μέσα σε μια κλεψύδρα που αδειάζει. Και αδειάζει γρήγορα. 

Γιατί στην πραγματικότητα απομένουν μόνο 24 ώρες μέχρι ο δολοφόνος να ξαναχτυπήσει