ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ - ΠΟΛΑ ΜΑΚΛΕΙΝ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ

Αληθινά γεγονότα και μυθοπλασία συνθέτουν αυτό το γοητευτικό και αρκετά ρομαντικό μυθιστόρημα.

Αναφέρεται στον έρωτα και τον γάμο τελικά του Χέμινγουεϊ με την Χάντλι Ρίτσαρντσον.

Μέσα από μαγικές εικόνες και αξιοσημείωτες συναντήσεις με σημαντικούς ανθρώπους της εποχής παρακολουθούμε την πορεία,την αγωνία του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Έρνεστ,να εισχωρίσει στους μποέμικους κύκλους των καλλιτεχνών του Παρισιού,καθώς προσδοκά την αποδοχή και την αναγνώρισή του έργου του.

Την ιστορία αφηγείται η Χάντλι,που αγάπησε με πάθος τον συγγραφέα και έζησε μαζί του τα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής και συγγραφικής του καριέρας.

Αξιοσημείωτο επίσης γεγονός, η κάλυψη των συμβάντων της Μικρασιατικής Καταστροφής από τον Χέμινγουέϊ με γλαφυρό και επώδυνο τρόπο

Συγκλονιστικές εικόνες με εξαθλιωμένους πρόσφυγες,με αρρώστιες,επιδημίες στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ έρχονται να συμπληρώσουν την οδύνη του για όλα αυτά που βλέπει και ζει,τα οποία θα τον συντροφεύουν σε όλη την μετέπειτα ζωή του.

Σκληρές μα και όμορφες περιγραφές από την Ισπανία και τις ταυρομαχίες σημείο αναφοράς και στα βιβλία του.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα που η Πόλα Μακ Λέιν με άμεσο και δοτικό τρόπο μας κεντρίζει το ενδιαφέρον,για να μάθουμε αρκετά στοιχεία για την ζωή  και τα πρώτα βήματα ενός από τους διάσημους συγγραφείς της εποχής του.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μπορείς να αγαπάς κάποιον υπερβολικά;

Σικάγο, 1920. Η Χάντλι Ρίτσαρντσον είναι μια κοπέλα «καλής οικογενείας», συγκρατημένη και καθωσπρέπει. Μέχρι τη μέρα που εισβάλλει στη ζωή της ένας παρορμητικός και απίστευτα γοητευτικός άντρας που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας: ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Ερωτεύονται παράφορα, παντρεύονται και φεύγουν για το Παρίσι, όπου θα γίνουν το χρυσό ζευγάρι μιας μυθικής παρέας, στην οποία συμμετέχουν η Γερτρούδη Στάιν, ο Έζρα Πάουντ και ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Αλλά στο μποέμικο Παρίσι της «χαμένης γενιάς», όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο και η τζαζ παίζει ακατάπαυστα, κανείς δε μένει πιστός για πάντα…

Η στιγμή της κρίσης θα έρθει. Και κανείς από τους δυο τους δε θα είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει…

Ένας από τους πιο μεγάλους και θυελλώδεις έρωτες στον χώρο της λογοτεχνίας γίνεται από την ταλαντούχα Πόλα ΜακΛέιν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, που αγαπήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.