ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΝΙΞ - NATHAN HILL - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


 Ένα διαφορετικό ,πολυδαίδαλο και έξυπνο μυθιστόρημα της Αμερικάνικης λογοτεχνίας με εκτεταμένο και περίπλοκο παζλ με χρονοδιάγραμμα που πηγαίνει μπρος – πίσω.

Διαφορετικά και σύντομα κεφάλαια με ανόμοιες χρονικές περιόδους και με αργή ανάγνωση αλλά και εσωτερικούς μονολόγους.

Μια πλοκή με σάτιρα της πολιτικής και των ΜΜΕ αλλά και την κοινωνία μέσω των πρωταγωνιστών και την ταραγμένη σχέση μεταξύ μητέρας - γιου έχοντας μέσα τους το ΝΙΞ ένα πνεύμα περίπλοκο σύμφωνα με την Νορβηγική μυθολογία.

Σαμ, ο γιος που εργάζεται σαν καθηγητής λογοτεχνίας αλλά και χρήστης βιντεοπαιχνιδιών.Φαίη, η μητέρα που εγκαταλείπει γιο και σύζυγο εδώ και πολλά χρόνια.Μία επαναδύνδεσή μεταξύ τους αναδεικνύοντας συγχρόνως και την πορεία της ζωής τους.

Παράλληλα με την κεντρική ιστορία τους υπάρχουν και παράπλευρες ιστορίες για πιο μικρούς χαρακτήρες που άλλοι συνδέονται με την ζωή τους και άλλοι όχι.Και γι’αυτό θεωρώ ότι υπάρχουν υπερβολικές λεπτομέρειες και ίσως ορισμένοι χαρακτήρες να ήταν άκαιροι.Όμως από την άλλη τονίζει διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που υπάρχουν, καθώς επίσης και τις επιπτώσεις.

Οικογενειακές συγκρούσεις,μυστικά,σχέσεις φιλίας,εμπιστοσύνη,πίστη,αγάπη,σεξ,πόλεμος,συγχώρεση,τονίζονται σε αυτό το μεγάλο (σε σελίδες)βιβλίο με ιδιαίτερους χαρακτήρες,ανατροπές στο τέλος και μια καλή γραφή όπου συνδυάζει τα πάντα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα Νιξ μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Στη νορβηγική μυθολογία είναι ένα αερικό που εμφανίζεται πότε-πότε σαν λευκό άλογο και αρπάζει παιδιά. Στο θαυμαστό πρώτο μυθιστόρημα του Νέιθαν Χιλ, Νιξ είναι ό,τι αγαπάς που μια μέρα εξαφανίζεται, παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι της καρδιάς σου.