ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ARNEL DAHL - ΣΟΥΗΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

O Arne Dahl,
ο αρχηγός της πρώτης εθνικής των σουηδών συγγραφέων,
επισκέπτεται την Αθήνα 


Ο πιο συναρπαστικός σύγχρονος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας σύμφωνα με τον Ian Rankin θα βρεθεί στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου, καλεσμένος της διοργάνωσης Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, οι φανατικοί αναγνώστες του σουηδού συγγραφέα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν από τους καλύτερους στιλίστες του ευρωπαϊκού νουάρ. Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24), στις 8:30 το βράδυ, συζητά με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, ενώ την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στον Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310)στις 7 το βράδυ, συζητά με τον συγγραφέα Γρηγόρη Αζαριάδη.
Παράλληλα, ο Arne Dahl θα συνομιλήσει με εκπροσώπους του Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας (πλατεία Κοτζιά), την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.


Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον κύκλο εκδηλώσεων «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται, Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους;» στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO (23 Απριλίου 2018-22 Απριλίου 2019).

Η σειρά βιβλίων του στην οποία πρωταγωνιστεί η ομάδα Άλφα αριθμεί σήμερα 10 τίτλους και έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα, χαρίζοντας στον δημιουργό της πάμπολλες διακρίσεις. Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και σημειώνουν τεράστια επιτυχία.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα εξής: MisteriosoΜίσος και αίμαΤυχαίο θύμαΤα μπλουζ της ΕυρώπηςΠρελούδιο θανάτουΌνειρο καλοκαιρινής νύχτας (όλα σε μετάφραση του Γρηγόρη Κονδύλη). 
Το 2011 ξεκινάει μια δεύτερη σειρά (τετραλογία) όπου πρωταγωνιστεί ένα νέο και μυστικό τμήμα της Europol, η ομάδα Opcop, της οποίας αρχηγός ορίζεται ο Πολ Γελμ (της ομάδας Άλφα), ενώ η σύνθεσή της αντανακλά την πολυμορφία της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας - στους κόλπους της μάλιστα συγκαταλέγεται κι ένας Έλληνας. Το αρχηγείο της είναι στη μικρή Χάγη, ωστόσο η ευθύνη της είναι πανευρωπαϊκή, καθώς διερευνά εγκλήματα που γίνονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Στα ελληνικά κυκλοφορούν δύο βιβλία: Κινέζικοι ψίθυροι, Μουσικές καρέκλες.