ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ - ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 Ανθρώπινες σχέσεις πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο πόνημα της συγγραφέως.Πλοκή όχι και τόσο πρωτότυπη,θα την χαρακτήριζα συνηθισμένη χωρίς πολύ ενδιαφέρον,γιατί έχουμε διαβάσει κάτι παρόμοιο όλοι μας.

Πάντως όμως αναγνωρίζουμε στην συγγραφέα ότι καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα συνδυάζοντας και τον έρωτα βέβαια και σίγουρα  έχει το δικό της  κοινό  που την ακολουθεί.

Η γραφή της δεν κουράζει,ρέει εύκολα  και ο αναγνώστης το ευχαριστιέται.

Η φιλία τριών κοριτσιών από την παιδική τους ηλικία έχοντας δίπλα τους σαν βράχο την Βενετία,μια κυρία που ήρθε από άλλη πόλη με τα δεινά της και τις απώλειες της,αφοσιώθηκε στα κορίτσια αυτά και τους στάθηκε σαν μάννα καλύτερα και από πραγματική αποτελεί την ιστορία του βιβλίου.

Ένα ταξίδι λοιπόν των κοριτσιών και της Βενετίας στον παρελθόν και στο παρόν έχοντας οδηγό την φιλία και την κοινή αγάπη προς αυτήν την γυναίκα η οποία έδινε την κατάλληλη συμβουλή και συμμετοχή στην στιγμή που έπρεπε.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Μάνια, η Ιφιγένεια και η Πηνελόπη εκεί κατέφευγαν κάθε φορά που στη ζωή τους ερχόταν μια απρόσμενη αλλαγή ή μια δυσάρεστη ματαίωση. Στο σαλόνι μιας άλλης εποχής, καθισμένες σε χρυσοποίκιλτες πολυθρόνες, έπιναν τσάι από πορσελάνινα φλιτζάνια και, μαζί με την αγαπημένη τους Βενετία, ταξίδευαν νοερά στην Πόλη των Δόγηδων… Όλα τότε φαίνονταν πιο εύκολα. Οι καρδιές άνοιγαν, τα χείλη μιλούσαν και τα μάτια δάκρυζαν…

Στα βαθιά κανάλια της ψυχής της, η Βενετία πετούσε όσα πονούσαν και έφερνε δροσερό αεράκι στις ζωές τους… Η πόλη ή η γυναίκα; Τι σημασία έχει;

Το ταξίδι στη Βενετία αέναο, γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Κυρίως γεμάτο μαγεία…