ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΖΩΝΙΑΝΑ GOLD - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΚΑΜΑΤΗΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ


 Εξώφυλλο και τίτλος είναι τόσο ταιριαστά με το ύφος του βιβλίου. Έξυπνοι διάλογοι,χαρακτήρες που θα ήθελες για φίλους. Ένα βιβλίο που διαβάζεις χωρίς ανάσα καθώς γελάς συνεχώς. Σημεία αναφοράς η ταινία που αποφασίζουν να φτιάξουν οι φίλοι με τα περίεργα ονόματα Ταρζάν,Δίδυμοι Πύργοι,Φρόσω και να μην ξεχάσω το ιδιαιτέρως αγαπητό μου πρόσωπο τον Φραπέ!!!!! Ευτράπελα συμβαίνουν για την παρέα με την πολιτική κατάσταση της χώρας σε αναβρασμό. Συσσίτια, Κοινή λογική μας δείχνουν πως μπορεί να είμαστε στο μέλλον. Γλυκόπικρες αναφορές σε όλα τα κακώς η καλώς κείμενα της χώρας μας και της ζωής μας.Σίγουρα γέλασα και ευχήθηκα να γίνει πραγματικότητα η Αποπληρωμή και τα μέτρα που θεσπίστηκαν με τον λαό να εκδικείται με άκρως ικανοποιητικό τρόπο αυτούς που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Σίγουρα ένα διαφορετικό βιβλίο που θα μου άρεσε να δω σε ταινία. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Επιτέλους βρισκόμαστε στο μέλλον. Κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες, ξένοι επενδυτές; Όσοι ήπιαν τεκίλα, ξέρουν ότι δεν μπορεί να είναι αυτές οι λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. Πώς όμως τελικά οι Έλληνες μετατρέπονται σε βασιλιάδες μιας νέας, πάμπτωχης πια Ευρώπης; Το θαύμα έχει όνομα: Ζωνιανά Gold. Πρόκειται για ένα βιβλίο αιχμηρό (στις άκρες), προφητικό (αν διαβαστεί από πίσω προς τα εμπρός) και επικίνδυνο (μπορεί να σου γλιστρήσει απ' τα χέρια ανά πάσα στιγμή). Ας πούμε την αλήθεια. Είναι ένα βιβλίο που παραλίγο να ονομαστεί Χωρίς ψεύτικα βυζιά.