ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΛΑ - G.K.CHESTERTON - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

 


Ενδιαφέρουσες μικρές ιστορίες χρονογραφήματος με μυστήριο,όπου σε όλες πρωταγωνιστεί ο Χόλμς Φίσερ.Βέβαια οι διάφοροι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται όπως πρέπει αλλά είναι λογικό αφού είναι χρονογραφήματα.Και στις περισσότερες είναι παρόν ένας δημοσιογράφος φίλος του που όμως είναι ορθός παρατηρητής.

Οι ιστορίες είναι στοχαστικές και αλλόκοτες χωρίς να έχεις κάποια υπόνοια ποιος έκανε τι εκτός βέβαια από τον περίεργο αλλά συγχρόνως διορατικό Φίσερ και τις θεωρίες του που γνωρίζει πολλά και όταν οι υποθέσεις επιλύονται συνειδητοποιεί ότι δεν τιμωρούνται γιατί δεν φθάνουν στην δικαιοσύνη,οπότε έχει ένα αίσθημα ενοχής αλλά δεν μπορεί να κάνει την διαφορά γιατί ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος που προστατεύει.

Σε όλες σχεδόν τις ιστορίες γίνεται αναφορά στο πολιτικό σύστημα της Αγγλίας όπου δεν δυνάμεθα να είμαστε γνώστες,οι περισσότεροι τουλάχιστον,ώστε να το κατανοήσουμε πλήρως.

Διαβάζοντας ο αναγνώστης ανακαλύπτει έναν διαλογισμό σχετικά με το μυστήριο και τους εγκληματίες. 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Χορν Φίσερ είναι ένας αριστοκράτης ντετέκτιβ που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει εγκληματικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται μέλη της υψηλής κοινωνίας. Είναι όμως ένας ασυνήθιστος, αντισυμβατικός, ψυχρός και διόλου συμπαθητικός ντετέκτιβ. Κι αυτό γιατί τυχαίνει να γνωρίζει πολλά. Όχι μόνο για την ψυχή του ανθρώπου αλλά και για την κοινωνία και την πολιτική. Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα της σκοτεινής πλευράς του πλούτου και της εξουσίας, δεν τρέφει αυταπάτες για απονομή δικαιοσύνης (όπως ο αφελής δημοσιογράφος βοηθός του) και αφοσιώνεται μόνο στην ανακάλυψη της αλήθειας.