ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΛΕΙΨΗ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΚΚΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ


 Όλοι λίγο -πολύ έχουμε στοίβες με αδιάβαστα βιβλία,που χωρίς συγκεκριμένο λόγο παραμένουν για μήνες η και χρόνια έως να έρθει η σειρά τους να μπουν στο πρόγραμμα.

Έτσι ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο αυτό που είχα κερδίσει σε μια κοπή πίτας.
Από τις πρώτες σελίδες μου κίνησαν το ενδιαφέρον οι χαρακτήρες και η ντοπιολαλιά καθώς το ότι η υπόθεση εξελισσόταν στους Παξούς ένα από τα νησιά που θέλω πολύ να επισκεφθώ .
Αν και από κάποιες λεπτομέρειες είχα εντοπίσει σχεδόν κάποια μυστικά που αποκαλύπτονται στο τέλος δεν έχει καμία σημασία διότι η συγγραφέας έχει την ικανότητα να σε παρασύρει καθώς κυλάει η ροή της ιστορίας και πορεύεσαι με τους ανθρώπους της.
Οι πρωταγωνιστές είναι τρεις φίλοι που είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά συγχρόνως ενωμένοι με τα ισχυρά δεσμά μιας φιλίας που διαρκεί από τα νεανικά τους χρόνια.
Ο Διαμαντής, με πολλές ανησυχίες ονειρεύεται να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή το ταξίδι της ζωής του,να περιπλανηθεί σε όλο τον κόσμο,να γευτεί και να μαγευτεί από τις ομορφιές άλλων πολιτισμών,να ανακαλύψει εξωτικές τοποθεσίες.
Μα καθώς τα χρόνια κυλούν ταχύτατα η αναποφασιστικότητά του τον πληγώνει.
Ο Παύλος συνταξιούχος του αρέσει να ασχολείται και να δημιουργεί περίτεχνα ξύλινα αντικείμενα αντιλαμβάνεται πως κοντεύει το δείλι της ζωής του,δίχως να καταφέρει να αποκτήσει την οικογένεια που τόσο λαχταρά.
Ο Χρύσανθος,ο ιδιότροπος γεροπαράξενος όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, πέφτει σε βαθιά μελαγχολία και δεν μιλιέται κάθε που πλησιάζει η γιορτή του Αηλιά,καθώς συνδέεται με τραγικά γεγονότα της νιότης του.
Μια γυναίκα από το παρελθόν,εμφανίζεται στις συζητήσεις τους για να ανατρέψει την ιστορία του διηγήματος,κάνοντας τους τρεις φίλους να λογομαχούν,να φιλιώνουν,να κατηγορούν ο ένας τον άλλο,με απολαυστικό και ατακαδόρικο τρόπο.
Η εμφάνιση ενός νέου άντρα,που φτάνει στο νησί,θα ξυπνήσει αναμνήσεις,θα εγείρει τις αισθήσεις τους και θα αρχίσουν να αμφισβητούν την εμπιστοσύνη που είχαν μεταξύ τους.
Στην πορεία προστίθεται και άλλος χαρακτήρας,ο αστυνομικός του νησιού,που ερευνώντας κάποιες παράξενες συμπτώσεις, προσπαθεί να φτάσει στην άκρη του νήματος. 
Σε αυτό θα τον βοηθήσει ένας πίνακας που απεικονίζει ένα πρόσωπο,μία μάσκα και η ανθοδέσμη και θα αποκαλύψει την λύση του μυστηρίου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τρεις φίλοι κρατούν έναν όρκο σιωπής μένοντας παγιδευμένοι στις αναμνήσεις, στις κρυμμένες αλήθειες, στις ενοχές του παρελθόντος που έχουν στοιχειώσει τη ζωή τους.

Τριάντα χρόνια μετά, το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει και τα φαντάσματα του παρελθόντος ξυπνούν. Η φαινομενικά ήρεμη ζωή τους ταράζεται από την απρόσμενη εμφάνιση ενός άντρα. Με την άφιξη του άγνωστου ζωγράφου στο νησί τους αρχίζει ένας κύκλος μυστηρίου με παράξενα γεγονότα που επισφραγίζονται με ένα θάνατο.

Συμπτώσεις ή καθοδηγούμενα γεγονότα;
Ο αστυνόμος Αλεξόπουλος δεν πιστεύει στις συμπτώσεις και ψάχνει να βρει το αόρατο νήμα που συνδέει το μυστηριώδες παρελθόν των τριών φίλων, τον κρυφό σκοπό της επίσκεψης του νεαρού ζωγράφου στο νησί, το άγνωστο πτώμα στα βράχια -πρόσωπα και γεγονότα που καλύπτονται από έναν πέπλο μυστηρίου.
Ποια συνταρακτική αποκάλυψη θα έρθει στο φως;