ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ -MICHAEL TSOKOS -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

 


Ένα θρίλερ ιατροδικαστικό από τον κ. Τσώκο που τον γνώρισα από ένα προηγούμενο έργο του ΥΠΟΤΡΟΠΗ και το οποίο μου είχε αρέσει.Το συγκεκριμένο αν και καλό με μια πλοκή ενδιαφέρουσα και που ρέει και στα πλαίσια μιας αληθινής ιστορίας εν τούτοις δεν μ'ενθουσίασε τόσο όσο το προηγούμενο.Πολλές αποτρόπαιες λεπτομέρειες εγκλημάτων και δη γυναικών.Βέβαια παίζει ρόλο και η ιδιότητα του σαν ιατροδικαστής και γι'αυτό ο αναγνώστης σοκάρεται από τις διάφορες σκηνές που διαδραματίζονται κατά την ροή της πλοκής.Δεν με άγγιξε όσο ήθελα και  ίσως φταίει το ύφος,οι μερικές επαναλήψεις,οι ιατροδικαστικές λεπτομέρειες,το άκαιρο τέλος.Πάντως οι φαν τέτοιου είδους θα τους αρέσει.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο ιατροδικαστής δόκτωρ Φρεντ Άµπελ, από την Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήµατος, ασχολείται µε έναν κατά συρροήν δολοφόνο, που δρα σε όλη την Ευρώπη. Κοντά σε ευρωπαϊκά αεροδρόµια γίνονται αλλεπάλληλες δολοφονίες γυναικών, που φέρουν την προσωπική υπογραφή του δράστη.

Με βάση µια ειδική ανάλυση DNA, ύποπτος για τις δολοφονίες αυτές κρίνεται ο πρώην στρατιώτης Λαρς Μόεβιχ, παλιός φίλος του Άµπελ από τα χρόνια του στρατού. Όµως ο ιατροδικαστής δε θα τον θεωρούσε ποτέ ικανό για τέτοια βάναυσα εγκλήµατα.

Ο Μόεβιχ δεν έχει άλλοθι και τίθεται υπό κράτηση. Καθώς η µικρή κόρη του Μόεβιχ αργοπεθαίνει από λευχαιµία, ο Άµπελ προσπαθεί πυρετωδώς να ανακαλύψει τον πραγµατικό ένοχο. Ένα ανθρωποκυνηγητό στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που κόβει την ανάσα, θέτει τη ζωή του ιατροδικαστή σε κίνδυνο, την ώρα που τον βασανίζουν οι αµφιβολίες για την αθωότητα του φίλου του