ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Η ΜΑΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΔΙΡΗΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗ


 Ένα ταξίδι κατά τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα – Καλαβρία- Τοσκάνη –Αλεξάνδρεια με πρωταγωνιστές τρία άτομα,τρείς πρωταγωνιστές με τόση διαφορετικότητα αλλά συγχρόνως και ομοιότητες.

Η καθημερινότητα τους που ξεκινά με κυνηγητό και αδικίες και φθάνει μέσα από περιπετειώδη πορεία σε παρανομίες,φόνους,ληστείες αλλά και ευεργεσίες.Η ζωή είτε ηθελημένα είτε αθέλητα τους οδήγησε σε μια ζωή που όλο μεταναστεύουν και προσπαθούν να διασωθούν από κρίματα και εγκλήματα που έχουν κάνει.Παρ’όλα αυτά όμως έχουν και τα όνειρά τους,την προσωπική αγάπη τους και αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς να έχουν τον φόβο.Άλλοι τα καταφέρνουν και άλλοι όχι.

Ένα βιβλίο που ρέει γρήγορα και με μια απλή και κατανοητή γραφή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πελοπόννησος, 1919. Ο Γιάννος, μια χαρισματική προσωπικότητα, βιώνει έντονα την αδικία. Ύστερα από το κακό, η φυγή θεωρείται απαραίτητη, η ανάγκη για επιβίωση τον οδηγεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο πόνος διαπερνά όλα τα επίπεδα της ψυχής και το λίκνο του έρωτα δύει νωρίς. Τα τυχαία γεγονότα συνδέουν διαφορετικούς χαρακτήρες σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της γης, οι καταστάσεις τούς οδηγούν να σπάσουν τα δεσμά τους και να απελευθερωθούν –είτε κυριολεκτικά, είτε πνευματικά– μέχρι την στιγμή που κάνει την εμφάνισή του ο έρωτας, η φιλοσοφία, η ποίηση και η κάθαρση.
Μια περιπέτεια εποχής γεμάτη μυστήριο, έρωτα, πάθος, εσωτερικές αναζητήσεις. Ένας διαρκής αγώνας για απόδοση δικαιοσύνης. Ποιος όμως θα καταφέρει να φτάσει σε αυτήν και ποιος θα κάνει το μοιραίο λάθος;