ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΕΚΔΙΚΗΣΗ - ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Μία λέξη  ύπουλη που περιέχει τόσο μένος,μίσος,θρίαμβο και ειδικά όταν βγει κερδισμένη,περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί και να επιτεύξει τον στόχο της.
Η συγγραφέας καταφέρνει  με αυτό το ανάγνωσμα να μεταφέρει τον αναγνώστη στην εποχή που αναφέρει δηλ. στον 16ον αιώνα στην Ενετοκρατούμενη Κρήτη και δη την Νοτιοδυτική,και να τον ταξιδέψει μαζί με τους πρωταγωνιστές και να τον πληροφορήσει για τον τρόπο σκέψης,ζωής ,τα ήθη και έθιμα,αξίες,προδοσία,αγάπη,ψέμματα και μέσα από ιστορικά γεγονότα που τα συνδυάζει άψογα με την μυθοπλασία χωρίς να γίνεται κουραστικό.Στοιχειοθετημένες αναφορές κατόπιν μελέτης και πείρας με ιστορικά πλαίσια.
Το πρώτο βιβλίο Η ΘΥΣΙΑ ξεκίνησε ορμητικά και αναφερόταν στην ζωή της ΡΟΥΣΣΑΣ ,της μητέρας του ΙΩΑΝΝΗ, που σ’αυτό το βιβλίο συνεχίζεται  εξίσου δραστήρια ,η δική του ζωή.Μια δραματική φυσιογνωμία που μέσα από λεπτομέρειες γεμάτες ένταση και έντονα συναισθήματα ,ξεδιπλώνεται μέσω αυτού η πλοκή του μυθιστορήματος.Σφαιρικός χαρακτήρας που ξεχωρίζει, που είναι ανεξάρτητος , απρόβλεπτος,που μεταβάλλεται,εξελίσσεται και εκπλήσσει τον αναγνώστη.Ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και αμοιβαίας δυσπιστίας η πολιτισμική επικοινωνία μεταξύ Κατοχικού λαού(λαός που υποφέρει τα πάνδεινα και συγχρόνως δέχεται και σφοδρές επιθέσεις και από πειρατές) και Ενετών ήταν αδύνατη.
Ένα βιβλίο που σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η θυσία της Ρούσσας αλλάζει ολοκληρωτικά τα δεδομένα της ζωής των δύο παιδιών της, του Ιωάννη και της Αριάδνης. Η μοίρα, όμως, για μία ακόμα φορά, παίζει τα δικά της παιχνίδια, έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν βίαια. Η πιο όμορφη αρχοντοπούλα του Χάνδακα είναι η Αριάδνη, που αγνοώ­ντας την πραγματική της καταγωγή μεγαλώνει μέσα στα πούπουλα και τα μεταξωτά, σαν κόρη ενός επιφανούς Ενετού ευγενή. Κάμποσα χρόνια αργότερα, ο πολύκροτος γάμος της θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός σε όλα τα παλάτια της Γαληνοτάτης και του Χάνδακα. Τι κρύβεται, όμως, πίσω από αυτόν τον γάμο; Ο πιο σκληρός πειρατής της Μεσογείου έχει για ορμητήριό του έναν απροσπέλαστο όρμο στο Ελαφονήσι, φόβος και τρόμος για κάθε ενετική γαλέρα που πέφτει στα νύχια του. Είναι ο Ιωάννης, ο γιος της Ρούσσας και του Σεκίρ, κυνηγημένος και επικηρυγμένος από τους Ενετούς για πολλά χρυσά δουκάτα. Ποιος είναι, όμως, πραγματικά ο στόχος του; Στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Οι Δρόμοι της Καταιγίδας ταξιδεύουμε από τα Χανιά και τις ακτές της Νοτιοδυτικής Κρήτης στην Μπαρμπαριά, στη Γραμβούσα, στα Αντικύθηρα και στη μήτρα της Ενετοκρατίας, τη Γαληνοτάτη Βενετία. Πειρατές, ρεσάλτα, κρυμμένοι θησαυροί, αδυσώπητες συγκρούσεις, απατηλοί έρωτες και ψέματα που καταστρέφουν ζωές. Η Εκδίκηση είναι ένα βιβλίο γεμάτο δράση, ένταση, απρόσμενες εξελίξεις, ακραία συναισθήματα και υπερβατικές ανατροπές.