ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ - ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΕΙΚΕΡ ΚΛΑΙΝ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Η πλοκή του δεν σε αφήνει καθόλου αδιάφορο,αλλά παρ'όλα αυτά δεν ήταν το αναμενόμενα για μένα.Ιστορία αληθινή και σκληρή για τα ορφανά εκείνης της εποχής,αλλά και η σκληρότητα το ανθρώποων για το <<ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ>> που τους έδιναν.Και να νιώθουν και ευγνωμοσύνη για την συναλλαγή και συγχρόνως τον φόβο της αποτυχίας.Και φυσικά ο αγώνας τους πολύ ανηφορικός και δύσκολος για να φθάσουν στο δικό τους αύριο που θα τους φέρει την ελπίδα,αλλάζοντας φυσικά ο εσωτερικός τους ψυχισμός και κόσμος.Δυστυχώς όμως και στην εποχή μας συμβαίνουν παρόμοια με ποικίλους τρόπους και εκμετάλλευσής τους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μετά το μεγάλο κραχ του 1929, καταρρέει και η ίδια η αμερικανική κοινωνία. Ένα τρένο της Πρόνοιας γεμάτο με παιδιά που τα έχουν εγκαταλείψει οι γονείς τους, πλάσματα ενός κατώτερου Θεού, περνά από σταθμό σε σταθμό. Άτεκνα ζευγάρια, έμποροι ή αγρότες που γυρεύουν δωρεάν εργατικά χέρια εξετάζουν τα παιδιά σαν να είναι εμπόρευμα. Η Νίαμ, ένα εννιάχρονο ορφανό, παιδί Ιρλανδών μεταναστών, θα χάσει την πολιτισμική της ταυτότητα. Κάθε οικογένεια που την αναλαμβάνει, της αλλάζει το όνομα και τα δεδομένα της ζωή της. Νίαμ, Ντόροθη, Βίβιαν...
Δεν ξέρει ποια απ όλες είναι. Ξέρει μόνο πως είναι ένα πλάσμα χωρίς ρίζες, σε έναν κόσμο που διαφημίζει τον πλούτο και την ευμάρεια, για να κρύψει, τον απόλυτο πόνο και τη δυστυχία.