ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΖΑΝΑ - ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ-ΒΑΣΙΛΑΚΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

 


Μετά από πολύ καιρό όπου ήθελα να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο έφθασε τελικά η ώρα του.Και αυτό γιατί είχα διαβάσει από διάφορες ομάδες και αναγνώστες ότι είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο.Τελειώνοντας το μου άφησε μια μέτρια ευχαρίστηση.Σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα και γούστα το βρήκα ένα μέτριο προ το καλό ανάγνωσμα και μέχρι εκεί.Ούτε εξαιρετικό ,αλλά ούτε και χάλια.Έχει βέβαια την γοητεία του ως προς την πλοκή,η οποία ξεκινά όμορφα,αλλά κάπου στην μέση γίνεται κουραστικό και αδιάφορο λίγο και μετά πάλι φθάνοντας προς το τέλος γίνεται ενδιαφέρον,αφήνοντας βέβαια κάποιους χαρακτήρες μετέωρους ως προς τα συναισθήματα τους και την αντιμετώπιση τους.Χλιαρά θα τα χαρακτήριζα..Σίγουρα πρόκειται για μια υπόθεση που είναι ευφάνταστη.Έχει μυστήριο,έρωτα,κρυμμένα μυστικά και ψυχολογικές αναλύσεις εκ μέρους της συγγραφέως έτσι όπως τα τοποθετεί.Ο λόγος απλός και στρωτός και διαβάζεται γρήγορα.Διαδραματίζεται κάπου στην Ήπειρο σ’ένα χωριό σε δύο χρόνους.Στο παρελθόν και στο σήμερα όπου καλούνται οι ήρωες ν’ανακαλύψουν τα μυστικά και το παρελθόν γύρω από τον άρχοντα του χωριού τον Ζάνα,ο οποίος άφησε μία διαθήκη με όρους.Τώρα τι σχέση έχουν μαζί του και πως μπήκαν στον χορό της υπόθεσης τρία διαφορετικά πρόσωπα χωρίς να έχουν σχέση μεταξύ τους,αυτό θα το ανακαλύψετε διαβάζοντάς το.Παράξενα παιχνίδια παίζει η μοίρα σε πολλούς,αλλά εδώ νομίζω μερικά γεγονότα είναι παρατραβηγμένα όπως και η διαχείριση ορισμένων προσώπων.Πάντως προτείνω να το διαβάσετε για να έχετε την δική σας άποψη.Όλα είναι υποκειμενικά και όλα τα αναγνώσματα αξίζουν σεβασμό ασχέτως εάν είναι του είδους που διαβάζουμε ή τι αφήνει στον καθένα διαβάζοντας τα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Ζέτα, ο Έντουαρντ και η Ελένη, τρεις νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους, είναι οι κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του πανίσχυρου επιχειρηματία, Ζάνα Αλεξάνδρου. Στη διαθήκη, όμως, υπάρχει ένας όρος: να εξιχνιάσουν τον φόνο της εγγονής του. Αυτό που αγνοούν είναι πως μόνο τυχαίο δεν ήταν το ότι αναφέρθηκαν στη διαθήκη. Αποδέχονται την πρόκληση και μετακομίζουν στο αρχοντικό του Ζάνα, στην Ήπειρο. Εκεί αρχίζουν, σιγά σιγά, να ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του, προκειμένου να φτάσουν στον δολοφόνο της εγγονής του, της Αγγελικής. Η ανεξέλεγκτη πορεία του Ζάνα προς την επιτυχία και τον πλούτο, ξεκινά από τα βουνά του Πωγωνίου, όπου βρέθηκε εγκαταλειμμένος μικρό παιδί. Ο έρωτας που τον σημάδεψε, οι ψυχές που δεν ηρέμησαν και το αίμα που έβαψε τόσες ζωές, συνθέτουν όλη του τη ζωή. Με έδρα τους το αρχοντικό, ξεκινούν ένα οδοιπορικό που θα τους οδηγήσει ακόμα και σε ένα κάστρο στη νότια Αγγλία. Όμως, κάθε νέα ανακάλυψη ανατρέπει την προηγούμενη, κάθε καινούργιο στοιχείο αποτελεί και μία έκπληξη. Έρωτες, πάθη, προδοσίες, εκδίκηση και θάνατος τους περιμένουν σε κάθε τους βήμα. Όσο πιο βαθιά εισχωρούν στην ιστορία, τόσο πιο δύσκολο είναι να απεγκλωβιστούν από αυτήν. Τα μυστικά είναι πολλά και οι αποκαλύψεις συγκλονιστικές. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος όταν τον έχει τυφλώσει το μίσος και η απελπισία; Ο έρωτας λυτρώνει τις ψυχές ή τις καταδικάζει; Για να απαντήσουν οι ήρωες σε αυτά τα ερωτήματα, πρέπει ταυτόχρονα να εξερευνήσουν και το δικό τους παρελθόν. Αυτά που θα ανακαλύψουν, θα αλλάξουν ριζικά τις ζωές τους, ενώ ο έρωτας που γεννιέται περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση… (less)