ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΜΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ - ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ ΚΟΥΜΙΩΤΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Μία ιστορία γεμάτη με οδυνηρές και τραυματικές καταστάσεις και έναν ατελείωτο αγώνα εκ μέρους της νησιώτισσας ηρωίδας ,μιας γυναίκας δοτικής και ανιδιοτελής,για επιβίωση και για ένα καλύτερο μέλλον.Βέβαια στο τέλος δίνει και κάποια αισιόδοξα ελπιδοφόρα μηνύματα.Διαβάζοντας το δημιουργούσα εικόνες και κατέληγα ότι έβλεπα μια παλιά δραματική – κοινωνική Ελληνική ταινία. Δυσκολίες,πίκρες, μίση,αντοχές,μυστικά ,υποταγή και πολλά άλλα ήταν η μοίρα των γυναικών και που διψούσαν για ζωή και όνειρα αλλά έμεναν στην σιωπή κρύβοντας αφθονία συναισθημάτων. Συνέβαιναν και ίσως συμβαίνουν ακόμη σ’ένα ποσοστό,αλλά έχουμε διαβάσει και δει πολλά τέτοιου είδους σενάρια και πιθανόν κουράζουν ένα μέρος του αναγνωστικού κοινού.Δεν κατακρίνω και όλες οι ιστορίες τέτοιου περιεχομένου  έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης και δόσεις αλήθειας,αλλά προσωπικά δεν με καλύπτουν.Σίγουρα θα υπάρχουν αναγνώστες που είναι λάτρεις αυτού του είδους.Η γλώσσα γραφής απλή με ομοιόμορφη αφήγηση έχοντας κείμενα λογοτεχνικά θα έλεγα με δημιουργία όμορφων εικόνων.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αλάτι και ζάχαρη έριξαν στο νερό των "λουστικών" της όταν γεννήθηκε, με την ευχή να γίνει νόστιμη και γλυκιά στη ζωή της... Κι έγινε νόστιμη και γλυκιά η Δέσποινα, το "ασήμι και το μάλαμα" των γονιών της.