ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ - ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ - ΒΑΣΙΛΑΚΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


Περιπετειώδες μυθιστόρημα με αρκετές λεπτομέρειες και κοινωνικά στοιχεία.

Ταξίδι των ηρώων μας αλλά και των αναγνωστών στην Ορεινή Κορινθία,Πολωνία,Παρίσι και με τις διάφορες εναλλαγές και συνδέοντας τις ιστορίες  παρόντος και παρελθόντος  δημιουργείται ένα όμορφο ανάγνωσμα.

Μια πλοκή καλογραμμένη που ρέει με χαρακτηριστικό τον έρωτα και την εκδίκηση.Πολλά αστυνομικά στοιχεία που μετά από πολλές αναζητήσεις,έρευνες και διαδρομές γίνεται η εξιχνίαση των εγκλημάτων.Μυστήριο με νόημα που καταδεικνύει προβληματισμούς στο τέλος σχετικά με δικαιοσύνη και αδικία.Σύγκρουση ή επικάλυψη?Ηθικό δίδαγμα?Είναι τελικά το φινάλε κάτω από διάφορες αντιξοότητες λύτρωση?

Μια ιστορία αγάπης υπό την σκιά φόνου και φόβου σ’ένα σκοτεινό περιβάλλον και κατάληξης που?Θ’αντέξει στο πέρασμα του χρόνου?Μετά από πολλές ανατροπές(αν και κάποιο στοιχείο είναι εμφανές κάποια στιγμή) στο τέλος θα  το ανακαλύψετε.Αλλά συγχρόνως γεννιέται και μια νέα ερωτική συνένωση μεταξύ αντιθέτων χαρακτήρων,αλλά υπάρχει λόγος,ειδικά για τον έναν χαρακτήρα η προσωπικότητά του,επομένως και η συμπεριφορά του(δικαίως ή αδίκως?)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στετίνο Πολωνίας, 1988
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την έναρξη του καλοκαιριού στην έπαυλη της οικογένειας Βίσκο, ο δεκαοκτάχρονος Βάσα Ορλάνωφ συλλαμβάνεται για τη στυγερή δολοφονία του ιδιοκτήτη. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως κίνητρό του ήταν η κλοπή ενός πίνακα αμάθητης αξίας. Όμως, τίποτα δεν εξηγεί το έγκλημα του νεαρού ενάντια στον άνθρωπο που τον ευεργετούσε για χρόνια και σκόπευε να τον στηρίξει στις ανώτερες μουσικές σπουδές του ως πιανίστα.