ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ - MICHEL BUSSI -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 


Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα, διότι καταφέρνει να εγείρει πολλά ανάμεικτα συναισθήματα, όπως η αγωνία, ο φόβος, η ψυχική οδύνη.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένα βαθιά κοινωνικό μυθιστόρημα, το οποίο αναφέρεται στην ανηθικότητα κάποιων οργανώσεων και στην απρόσκοπτη εκμετάλλευση των ανθρώπων. Σεξουαλική,εργασιακή εκμετάλλευση των γυναικών κυρίως και των παιδιών.

Το άτομο που είναι θύμα trafficking δέχεται κτηνώδη συμπεριφορά, καθώς βιώνει την απάνθρωπη λεκτική και σωματική βία. Είναι πολλές οι φρικαλεότητες που δέχεται το θύμα ,καθώς οι θύτες χρησιμοποιούν διεστραμμένες και βίαιες μεθόδους ¨παραδειγματισμού¨με την σύμφωνη γνώμη των εκάστοτε αρχών.Με το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου και μιας ήρεμης και ευτυχισμένης ζωής στην ¨Γη της επαγγελίας¨η πρωταγωνίστρια μπλέκεται στα κυκλώματα της οργανωμένης μαφίας εκμετάλλευσης των ανθρώπων. Για πολλά χρόνια βρίσκεται έρμαιο των επιτήδειων που την χρησιμοποιούν , ποικιλοτρόπως και την κακομεταχειρίζονται.

Θα καταφέρει άραγε να ξεφύγει όμως, χωρίς σοβαρές απώλειες και χωρίς να χάσει την ψυχή της?

Η συγκλονιστική πλοκή του μυθιστορήματος θα σας καθηλώσει έως την τελευταία του σελίδα. Ο συγγραφέας  καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να τον κάνει να αναρωτηθεί για την έκβαση της υπόθεσης, όπως και να αναλογιστεί και ίσως να ευαισθητοποιηθεί για την κοινωνία που ζούμε και για τα τόσο σοβαρά, εγκληματικά προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Λεϊλί Μαάλ, μετανάστρια από το Μάλι, ζει στα περίχωρα της Μασσαλίας και μεγαλώνει μόνη τα τρία της παιδιά. Η ζωή της κλονίζεται όταν η αστυνομία καταζητεί την Μπαμπύ, την κόρη της, για τη δολοφονία δύο αντρών που σχετίζονται με τη Vogelzug, μια οργάνωση παροχής βοήθειας σε μετανάστες και πρόσφυγες. Η δολοφόνος ξαναχτυπά και η καταδίωξη αρχίζει. Στην προσπάθειά της να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, η Λεϊλί ανακαλύπτει ότι το κόκκινο σημειωματάριο στο οποίο κατέγραφε τα μυστικά της έχει χαθεί. Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει. Ποια είναι τα κίνητρα της Μπαμπύ; Ποια σχέση έχει η Vogelzug με την υπόθεση; Πόσα θα είναι τελικά τα θύματα της νεαρής δολοφόνου;