ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ -KRISTIN HANNAH -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


 ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ.Όπως λάμπουν έτσι λάμπει και η δυνατή φιλία με αξίες και δύναμη ψυχής.

Εντυπωσιακή και σαγηνευτική ιστορία για την φιλία και για την σχέση μητέρας – κόρης.Καλογραμμένο βιβλίο με περιγραφές εξαιρετικές που νομίζεις ότι συμπορεύεσαι μαζί με τους περίπλοκους χαρακτήρες που καθένας είναι γοητευτικός με τον τρόπο του.

Συναισθηματικοί δεσμοί,επικοινωνία ψυχών και φιλία κυριαρχούν.Μία φιλία που αντέχει στον χρόνο και δυναμώνει όσο νιώθουν τις ευεργετικές επιδράσεις στην παρουσία της στην ζεστασιά και στην μοναδικότητα.

Συγκινήσεις,προδοσίες,απογοητεύσεις,φιλοδοξίες διακατέχουν τους ήρωες καθώς πορεύονται στα χρόνια που περνούν και προσπερνούν την παιδικότητα και τα νιάτα.

Παράλληλη ζωή μεταξύ της Κέιτ και Τάλι που είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους τόσο στον χαρακτήρα αλλά και στα όνειρά τους αλλά πάντα ενωμένες στα διάφορα προβλήματα που τους απασχολούν και πως τα διαχειρίζονται ομαδικά.Βέβαια υπάρχουν και οι συγκρούσεις άλλοτε δίκαιες και άλλοτε όχι οι οποίες λύνονται άλλοτε υποχωρώντας και άλλοτε με διάλογο.

Συγκινητικό βιβλίο όπου η συγγραφέας κατορθώνει ν’αποτυπώσει έντονα τις στιγμές,ειδικά της νεαρής ηλικίας των δύο γυναικών,που πολλές από τις αναγνώστριες,φαντάζομαι,θα μπορούσαν να ταυτισθούν μαζί τους.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη δύναμη της γυναικείας φιλίας από τη συγγραφέα του παγκόσμιου best seller Το Αηδόνι.

Η Κέιτ Μαλάρκι είναι ένα εσωστρεφές κορίτσι, αλλά το καλοκαίρι του 1974 μετακομίζει απέναντι από το σπίτι της το πιο δημοφιλές κορίτσι και θέλει να γίνουν φίλες. Η Τάλι Χαρτ μοιάζει να έχει τα πάντα –ομορφιά, εξυπνάδα, φιλοδοξία. Επιφανειακά, οι δυο τους δεν έχουν τίποτα κοινό, αλλά το καλοκαίρι εκείνο χτίζουν μια φιλία που θα κρατήσει για μια ζωή. Τάλι-και-Κέιτ. Αχώριστες, σαν μία λέξη.

Για τριάντα χρόνια, η Τάλι και η Κέιτ στέκονται η μία στο πλευρό της άλλης και καταφέρνουν να βγουν αλώβητες από τις θύελλες της ζήλειας, του θυμού και του πόνου. Η Τάλι κυνηγά τα μεγαλεπήβολα όνειρά της για να κατακτήσει τη δόξα και την επιτυχία. Η Κέιτ θέλει μόνο να ερωτευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. Οι δυο τους πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, μέχρι που μία μόνο πράξη προδοσίας μπαίνει ανάμεσά τους και δοκιμάζει τις αντοχές τους και τη φιλία μιας ζωής.