ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΜΙΚΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΧΑΡΤΗ - ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ

 


Μέσα από ένα αυθεντικό χειρόγραφο ενός βιβλίου του Βερν σαν εύνασμα ταξιδεύουμε σε άλλους χρόνους με δανεικό χάρτη μέσα από την πέννα του κυρίου Αλεξιάδη.Ένα πρωτότυπο ανάγνωσμα,διαφορετικό που σου κινεί το ενδιαφέρον,ξεφεύγοντας από την πεπατημένη και σου αφήνει μια δροσερή γεύση.

Συνοδειπόρος με τον ήρωα που είναι  συλλέκτης  σπάνιων βιβλίων και των  κλασσικών έργων και με τα πρωτότυπα αντίγραφα το ταξίδι είναι ονειρικό.

Είναι ένα βιβλίο για βιβλιόφιλους που θα το αγαπήσουν όπου η πλοκή της ιστορίας μας βάζει σ’έναν κόσμο παραμυθιού στον οποίο  και ο πρωταγωνιστής ξετυλίγει σιγά σιγά το κουβάρι όπου βρίσκει και προσωπικά στοιχεία που τα αγνοούσε.Σε κάθε κεφάλαιο και μια νέα περιπέτεια για τους ήρωες όπου εξελίσεται ταχύτατα. 

Είναι ένα καλοδιάβαστο βιβλίο με καλή ροή χωρίς εμπόδια. Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και βάζει τους αναγνώστες στο παιχνίδι.Αφήνει χώρο στον αναγνώστη να δώσει το τέλος με την δική του σκέψη.Η πορεία των ηρώων εξελίσσονται τόσο όσο και οι χαρακτήρες που περιστοιχίζονται είναι απρόβλεπτοι και ασυνήθιστοι.

Με εξέπληξε ευχάριστα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια πρώτη έκδοση του Ιουλίου Βερν που θα φτάσει στα χέρια του Πέτρου, συλλέκτη και μεταπωλητή σπάνιων βιβλίων, θα είναι το εισιτήριο για ένα παράξενο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Στις σελίδες της ανακαλύπτει τον έρωτα, τον θάνατο, τη μοναξιά του καπετάνιου Νέμο, το παρελθόν του το ίδιο. Ακολουθώντας τα στοιχεία, η αλήθεια ξεδιπλώνεται μπροστά του άλλοτε μυστηριώδης κι άλλοτε τρομακτικά ξεκάθαρη.

Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού γνωρίζει την Ευρυδίκη, χαμένη στις δικές της σελίδες και εμμονές. Με φόντο τη ζεστή φθινοπωρινή Αθήνα θα αναζητήσουν μαζί τη θέση τους στην ιστορία. Άλλοτε πρωταγωνιστές και άλλοτε κομπάρσοι σε ένα έργο που δεν έγραψαν, μα το ζουν μέρα με τη μέρα, 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.