ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΕΧΑΣΕ ΜΕ -CLARE MACKINTOSH -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΞΕΧΑΣΕ ΜΕ είναι το τελευταίο βιβλίο της κυρίας Mackintosh  και ένα είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να ξεχασθεί.Ακόμη μία φορά που η συγγραφέας δεν μας απογοήτευσε.Ένα ψυχολογικό θρίλερ με δείγματα γραφής ανατρεπτικά που είναι εμφανές και στα τρία της βιβλία που έχω διαβάσει. "Ένα όμορφα γραμμένο μυθιστόρημα, συναρπαστικό και έξυπνο.Βέβαια στην αρχή είναι λίγο αργό αλλά μετά το ενδιαφέρον κορυφώνεται και σίγουρα το ταλέντο της είναι μεγάλο αφού ικανοποιεί τον αναγνώστη.Μιά ιστορία ενδιαφέρουσα όπου αναδεικνύεται η τοξιτότητα ορισμένων οικογενειών και με μερικές ανατροπές στην πορεία.Μου άρεσε η εστίαση που δόθηκε στα επίκαιρα θέματα ψυχικής υγείας και τις επιπτώσεις της θλίψης,τα οποία είναι συναφή με πολλούς και που διερευνήθηκαν με ρεαλιστική ροπή και μια εξαιρετική παράλληλη αφηγηματική αφήγηση χωρίς να αποκλίνει από την κυρίως πλοκή.
Κεντρικοί ήρωες η Άννα που έχασε τους γονείς της και που άρχισε να συμβιβάζεται με την απώλειά τους μέχρι την ημέρα που έλαβε ένα σημείωμα.
Και ο άλλος ήρωας ο Μάρευ ένας έντονος,γοητευτικός και συγκινητικός  χαρακτήρας που τον αγάπησα και που θα μπορούσε η συγγραφέας να γράψει μια ιστορία μόνο για το άτομό του.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πριν από έναν χρόνο, η Καρολάιν Τζόνσον διάλεξε να θέσει τέλος στη ζωή της µε βάναυσο τρόπο• η σοκαριστική αυτοκτονία της ακολούθησε αυτήν του συζύγου της, λίγους µήνες πριν. Η κόρη τους, η Άννα, από τότε δυσκολεύεται να αποδεχτεί την κατάσταση, πιστεύει πως οι γονείς της δεν αυτοκτόνησαν αλλά δολοφονήθηκαν.
Με ένα νεογέννητο στην αγκαλιά, η Άννα νιώθει την έλλειψη της µητέρας της περισσότερο από ποτέ και αρχίζει να θέτει ερωτήµατα για τον θάνατο των γονιών της. Μήπως όµως σκαλίζοντας το παρελθόν, βάζει το µέλλον της σε κίνδυνο; Κάποιες φορές είναι πιο ασφαλές να αφήνεις τα πράγµατα να ξεχαστούν