ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΖΙΕΣ -ΜΑΡΩ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 


Σύμφωνα με το επάγγελμα της συγγραφέως που γνωρίζει την τέχνη της ανά-πλάσης, είναι λογικό να βγεί ένα όμορφο ανάγνωσμα που αγγίζει τις ψυχές και αφήνει στάμπες και αναπλάσεις του εαυτού μας.

Στην αρχή της ανάγνωσης  θεώρησα ότι είναι ένα ακόμη κοινό μυθιστόρημα,αλλά στην πορεία άλλαξα καθέτως γνώμη,γιατί  μου έβγαλε συναισθήματα και κυρίως στην επιφάνεια βγήκαν  ανθρώπινες συμπεριφορές, άλλες με υπερένταση  άλλες με αδιαφορία  και περνά σίγουρα βαθειά μηνύματα που καλό είναι να τα λάβουμε υπόψιν μας.

Η ζωή και σχέσεις μιας υποθετικά < Καλής ή Σωστής Οικογένειας> όπου παρακολουθούμε ολοζώντανα περιγραφικές εικόνες να διαδραματίζονται μπροστά μας με την επιδεξιότητα της συγγραφέως με μια ροή που τρέχει.

Αληθοφανείς και ολοκληρωμένοι χαρακτήρες κινούνται σε μια εποχή που φθάνει μέχρι τον Β.Παγκόσμιο Πόλεμο και που ο καθένας τους έχει κρυμμένη την δική του ματιά επάνω στα διάφορα γεγονότα.Ο λόγος συναισθηματικός και με αμεσότητα.Εξαιρετικές οι επιστολές των ηρώων όπου προσδιορίζουν γεγονότα που ο αναγνώστης τα μαθαίνει μέσω αυτών.

Τελικά στον καθένα μας υπάρχει αυτό το τσακ που λέει και ο λαός μας και αλλάζουν όλα στον ψυχικό κόσμο μας.Πάντα υπάρχει κάποια αιτία που βάζει το φυτίλι σιγά σιγά και ξεκινά ο ψυχικός γολγοθάς του καθενός.Και η λύτρωση έρχεται άραγε?Ίσως επιφανειακή για ορισμένους και καταστροφική για άλλους. Υπάρχουν σχέσεις έπαρσης,κτητικότητας?Σαφώς ναι και ειδικά μέσα από ένα συγγενικό δεσμό που δεν αποκαθιστά την ύπαρξη κοινής λογικής.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο νεαρός άνδρας έχει ακουμπήσει το δεξί του χέρι στο σιδερένιο κιγκλίδωμα της γέφυρας. Είναι βράδυ κι απέναντί του ο Πύργος του Άιφελ, το σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας, υψώνει θριαμβευτικά τον όγκο του. Το ποτάμι κυλάει βιαστικό όπως πάντα, από κάπου ακούγονται μουσικές κι η άνοιξη σκορπίζει απλόχερα της μυρωδιές της. Στα μάτια του καθρεφτίζεται πυρκαγιά. Σήμερα ο Ανδρέας Εμμανουήλ έχει τα πάντα. Όλο τον κόσμο στα πόδια του. Ο δρόμος που διάνυσε με ταχύτητα αστραπής τώρα του φαίνεται ακόμη πιο σύντομος, αφού στο τέρμα του τον περίμενε η επιτυχία. Από το νησί στο Παρίσι? από το δικό του μυστικό ακρογιάλι στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα? από το εργαστήριο του πατέρα του, ξακουστού και πλούσιου χρυσοκεντητή, στη φίρμα "Αδελφοί Εμμανουήλ" και στην απόλυτη αναγνώριση. "Δε μου λείπει τίποτα", ψιθύρισε. "Δόξα τω Θεώ!" Κι όμως ήξερε πως κάτι του έλειπε. "Ο έρωτας;" αναρωτήθηκε φωναχτά. Από την Αθήνα των αρχών του προηγούμενου αιώνα μέχρι το κοσμοπολίτικο Παρίσι, ξεδιπλώνεται με μαεστρία μια ολόκληρη εποχή και μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης