ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΑΧΑΝΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑ -KRISTIN HANNAH -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 


Τελικά πόσες ψυχοτραυματικές επιπτώσεις υπάρχουν σ’ αυτούς που συμμετείχαν στα πεδία των μαχών εξ’αιτίας ενός πολέμου και πως επηρεάζουν τις ζωές όχι μόνο των ιδίων αλλά και των γύρω τους.

Και ένας από τους ήρωες του βιβλίου ,σύζυγος και πατέρας,το βίωσε και επέστρεψε τόσο αλλαγμένος με το εσωτερικό τραύμα πολέμου και νιώθοντας εγκλωβισμένος οικονομικά και ψυχικά,αλλάζει τόπο κατοικίας με την ελπίδα της λήθης και της ίασης.

ΑΛΑΣΚΑ .Αχανής μοναξιά.Σκηνικά και περιγραφές της Αλάσκας με τις ομορφιές της αλλά και τις δυσκολίες της διαμονής και επιβίωσης αλλά και άλλων καταστάσεων μέσα στην φύση..Εξαιρετικές εικόνες που σχεδιάζει προσεκτικά και όμορφα  η συγγραφέας τα τοπία της Αλάσκας που τα ζωγραφίζει και εμείς τα  φανταζόμαστε μέσω αυτής και είναι σαν να πορευόμαστε και εμείς μαζί με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας νιώθοντας  συγχρόνως όλα τα συναισθήματα τους,αγωνία,φόβος,αγαλλίαση,έρωτα,αγάπη,φιλία,συγκίνηση κ.ά.

Κυριαρχεί η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων που είναι ανεπτυγμένοι,μαγευτικοί,πλούσιοι με μια πλοκή που ξεκινά με την οικογένεια και την μετακίνηση της με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.Στην αρχή βέβαια κυλά λίγο αργά η ιστορία,αλλά μετά σε αποζημιώνει στο έπακρον.

Και μέσα σε όλα αυτά,τις ομορφιές της χώρας,την μετακίνηση,το τραύμα πολέμου, υπάρχει ,δυστυχώς, και η συζυγική κακοποίηση και οι επιπτώσεις που επέρχονται όχι μόνο στην οικογένεια,αλλά και στην ένταξη της μικρής κοινωνίας.Αλλά με την δύναμη γυναικίων χαρακτήρων θα επέλθει η λύτρωση?Και εάν ναι με τι αντίτιμο?Θα επηρεασθεί η άρρηκτη σύνδεση μητέρας – κόρης?

Θα το ανακαλύψετε διαβάζοντας το συγκεκριμένο ανάγνωσμα που είναι δυνατό και συγκινητικό.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

1974. Ο Ερντ έχει μόλις επιστρέψει από το Βιετνάμ, όπου ήταν αιχμάλωτος πολέμου, και δεν μπορεί να στεριώσει σε καμία δουλειά. Όταν κληρονομεί ένα σπίτι στην Αλάσκα, διακρίνει μια ευκαιρία διαφυγής και μετακομίζει εκεί με τη σύζυγο και την έφηβη κόρη του.

Όμως η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, παρότι η τοπική κοινωνία τούς υποδέχεται εγκάρδια. Το αφόρητο κρύο, η πείνα και το μόνιμο σκοτάδι του χειμώνα βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό τού Ερντ που ξεσπά βίαια στην Κόρα, τη γυναίκα του. Εκείνη προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και να προστατεύσει την έφηβη Λένι που, σε πείσμα των σκληρών συνθηκών, βιώνει τον πρώτο της έρωτα…

Μια επική ιστορία για την ανθρώπινη επιβίωση και τον νεανικό έρωτα που ανθίζει κόντρα στις αντιξοότητες της ζωής. Ένα μυθιστόρημα με καφκικές αποχρώσεις, που παράλληλα αναδίδει ελπίδα και δύναμη