ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ - ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΡΑΝΤΖΙΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΡΕΠΟ –Αλληγορική σημασία μήπως?(ίσως και να το βλέπω λάθος)
Πάντως κάθε άλλο παρά ξεκουράζεται η πόλη στο συγκεκριμένο πόνημα του κ.Πράντζιου.Δύο αφηγηματικές ιστορίες πολύ ευρηματικές με κοινά σημεία όπου αναμειγνύονται και συνυπάρχουν η μυθοπλασία με την πραγματικότητα μέσα από ένα απολαυστικό και έξυπνο ανάγνωσμα όπου υπάρχει άφθονο χιούμορ,αυτοσαρκασμός,αυθόρμητοι διάλογοι και ένας τρόπος γραφής υπόδειγμα και προσεγμένος.Αλήθειες και μηνύματα περνούν μέσα από τις σελίδες του και γεγονότα από μία διασκεδαστική σκοπιά.Τονίζονται οι φοβίες,οι ανασφάλειες,οι αδυναμίες και όχι μόνο, από τους απλούς και καθημερινούς ήρωες που ζουν συνειδητά και έντονα την ζωή.Η περιπλοκότητα των καταστάσεων γίνονται μ’ένα ξεχωριστό τρόπο και οδηγούν τον αναγνώστη στα αφηγηματικά μονοπάτια του συγγραφέα με εντυπωσιακά αποτελέσματα και χαρίζοντας τον μορφές γέλιου που τόσο έχουμε ανάγκη.(τουλάχιστον εγώ την συγκεκριμένη περίοδο). Είναι ένα βιβλίο(όπως εξάλλου τα περισσότερα βιβλία) που άλλοτε σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει, άλλοτε σου ανοίγει το μυαλό και τους ορίζοντες και ίσως, κάποιες φορές, να σου δίνει κάποιες πιθανές απαντήσεις. Το μόνο που δεν αντιλήφθηκα,ίσως,εάν θα υπάρξει και κάποια συνέχεια γιατί το τέλος είναι κάπως διφορούμενο.Τελικά ο κ. Πράντζιος με έχει κερδίσει.Σειρά έχει τώρα το Λιωμένο Μολύβι του ιδίου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα email που δημιουργεί παρανόηση στον παραλήπτη γίνεται αφορμή να γράψει ο αφηγητής μια παρωδία αστυνομικού μυθιστορήματος. "Η πόλη έχει ρεπό", μια πραγματικά ξεκαρδιστική ιστορία, όπου η μυθοπλασία μπλέκεται με την πραγματικότητα και οι λογοτεχνικοί ήρωες παίρνουν στα χέρια τους τη ζωή του συγγραφέα. Ο τελευταίος κλείνει το μάτι στον αναγνώστη, παίζει μαζί του χαμογελώντας και κρύβει τα μυστικά του, για να φωνάξει στο τέλος: Σας την έσκασα! Ένα βιβλίο "άλλο" απ' αυτό που δείχνει. Γιατί, όταν η πόλη έχει ρεπό, όλα γίνονται!