ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΣΑΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΠΟΡΑ - ΟΜΗΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Έχω διαβάσει 5 βιβλιά του κ.Αβραμίδη νομίζω,με αποκορύφωμα Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ που με συγκλόνισε,αλλά το συγκεκριμένο δεν με κάλυψε καθόλου.Το βρήκα πολύ μελό,πολύ αισθηματικό,κάποια γεγονότα ίσως παρατραβηγμένα.Απιστίες,παρεξηγήσεις,ενοχές,έρωτας είναι μερικά από τα στοιχεία που το περιβάλλουν.Μία ιστορία με την οποία θα περάσουν καλά για όσους τους αρέσουν τέτοια θέματα.Βέβαια όλα αυτά σύμφωνα με  τα δικά μου γούστα .Η γραφή είναι καλή και η ανάγνωση ρέει γρήγορα και αβίαστα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

"Θέλω να φύγεις", ούρλιαξε η Δέσποινα κι εκείνος έμεινε να την κοιτάζει σαστισμένος.
"Δέσποινα", της είπε παρακλητικά. "Έκανα ένα λάθος, σου ζήτησα συγγνώμη. Ας μη διαλύσουμε το σπίτι μας".
"Αυτό ας το σκεφτόσουν πριν κάνεις ό,τι έκανες".
"Σε παρακαλώ", της είπε. "Καταλαβαίνω πόσο σε πλήγωσα, αλλά πες μου, εσένα δεν σου έτυχε ποτέ μια στιγμή αδυναμίας, δεν έκανες ποτέ σφάλμα στη ζωή σου;"
"Φύγε", του επανέλαβε, "δε θέλω να σε ξαναδώ". 
Κατάλαβε το λάθος της μερικά λεπτά αργότερα, όταν τον είδε να σηκώνεται, να παίρνει μια βαλίτσα, να βάζει μέσα μερικά ρούχα και, χωρίς να της πει λέξη, να βγαίνει από το σπίτι.
Έμεινε ακίνητη να κοιτάζει την πόρτα που έκλεισε πίσω του. Έμεινε εκεί να τον περιμένει... και να ελπίζει..