ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - ΔΑΝΑΗ ΔΑΒΑΡΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

 


Κοινωνικό μυθιστόρημα μ'ένα άγριο θέμα,αυτό της εμπορίας οργάνων και μάλιστα μικρών παιδιών.

Θέμα που σίγουρα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς και σίγουρα κάθε φορά αισθανόμαστε οργή,τρόμο γι'αυτούς τους εμπόρους που δεν έχουν καμμία τύψη και συνειδήσεις .Και όλα αυτά στο κέρδος των χρημάτων και όχι όμως.Πότε άραγε θα εξαλείψουν όλα αυτά?

Γραφή απλή και η ροή τρέχει και όσον για την πλοκή μέτρια.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα μικρό κορίτσι, η Αγγελική, πέφτει θύμα απαγωγής. Ο Ορφέας Δανός είναι ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Αλεξία Γκράτσιου, μια εύθραυστη νέα κοπέλα, την οποία λατρεύει με πάθος, αλλά θεωρεί κτήμα του. Ο Στέλιος Σιανής, δημοσιογράφος που ασχολείται με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, έχει υπόνοιες πως η εικόνα του ευτυχισμένου ζευγαριού είναι επίπλαστη.

Το νήμα που συνδέει τα κεντρικά πρόσωπα ξεδιπλώνεται, τα στοιχεία αποκαλύπτονται και οι ανατροπές κλιμακώνονται με καταιγιστικό ρυθμό, μέσα από μια καθηλωτική αφήγηση, όπου η δράση, σχεδόν πάντα στον κόσμο του σκότους και της σκιάς, τροφοδοτεί έντονα την ατμόσφαιρα θρίλερ.

Ένα βιβλίο που παίζει με τους φόβους μας...