ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ -ASHLEY AUDRAIN -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 


Αυτά που ζούμε μεγαλώνοντας σε οικογένειες με εγκατάλειψη, αδιαφορία με θυμό και σιωπές , είναι βιώματα που παραμένουν και μας συντροφεύουν σε όλη την ενήλικη ζωή μας.

Κάποιοι μπορούν ίσως να το διαχειριστούν και να καταφέρουν να ξεφύγουν δημιουργώντας την δική τους νέα οικογένεια με αγάπη προσπαθώντας να μεταδώσουν στα παιδιά τους την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητα συναισθήματα για τον ψυχισμό ενός παιδιού.

Η πρωταγωνίστρια αυτού του βιβλίου πάντως δεν το κατάφερε, αν και  έκανε πολλές σοβαρές προσπάθειες.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα δυνατό ταρακούνημα στον ψυχισμό μας. Ίσως σε κάποιες στιγμές αναγνωρίσουμε λίγο από τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με την οικογένειά μας.

Διαβάζοντας το μυθιστόρημα μπορεί να νιώσετε και τις δικές σας ανασφάλειες και τους φόβους, και θα ανακαλύψετε πως για να γίνεις γονιός χρειάζεται ατέλειωτες προσπάθειες να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με αγάπη και  κατανόηση.

Πάντα θα αναρωτιέσαι εάν είσαι καλύτερος γονιός από τους δικούς σου και εάν θα έχει κάτι χρήσιμο να θυμάται το παιδί σου από εσένα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Θέλεις να σπάσεις την κατάρα που βαραίνει τις γυναίκες της οικογένειάς σου. Ελπίζεις πως αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά. Εσύ θα τα καταφέρεις. Θα είσαι στοργική και θερμή, η κόρη σου θα αποζητά την παρουσία σου. Οι δυο σας θα είστε ομάδα!

Η Μπλάιθ Κόνορ είναι αποφασισμένη. Θα είναι η ιδανική μητέρα για την κόρη της. Θα είναι ακριβώς αυτό που δεν ήταν για κείνην η δική της μητέρα. Από τις πρώτες μέρες όμως της μητρότητας το όνειρο γίνεται κομμάτια. Κάτι μοιάζει να μην πηγαίνει καλά. Είναι το παιδί της σαν όλα τα άλλα παιδιά; Κι αν ναι, εκείνη γιατί δεν το βλέπει έτσι; Τι είναι αλήθεια και τι προϊόν της φαντασίας της;

Το ένστικτο είναι ένας λογοτεχνικός άθλος που διαβάζεται με μιαν ανάσα. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που αμφισβητεί όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ακόμα και των πιο κοντινών.