ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

O LEONARDO DA VINCI ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά τη φαντασμαγορία της έκθεσης “Van Gogh Alive”, αυτό το Νοέμβριο, έρχεται η σειρά του Leonardo Da Vinci να πάρει σάρκα και οστά κατά την ένωση τριών διαφορετικών εκθέσεων σε μία, που ακούει στο όνομα “Leonardo Da Vinci- 500 Years of Genius”.

Τι είναι το “Leonardo Da Vinci- 500 Years of Genius”;

Η εταιρία παραγωγής Λάβρυς, μετά τη διαδραστική έκθεση “Van Gogh Alive- The Experience”, σε συνεργασία με την Grande Exhibitions, παρουσιάζει το “Leonardo Da Vinci- 500 Years of Genius”, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Πρόκειται για μια μεγάλη έκθεση, 500 χρόνια μετά το θάνατο του ανυπέρβλητου καλλιτέχνη και εφευρέτη, αποτέλεσμα ένωσης τριών διαφορετικών εκθέσεων, για τη ζωή και το έργο του Da Vinci που έρχεται για να καθηλώσει τους επισκέπτες της έκθεσης από τις 30 Νοεμβρίου 2018 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα. Οι τρεις εκθέσεις ενώνονται για πρώτη φορά, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη και μαγική οπτικοακουστική εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη!


3 Εκθέσεις σε Μία!
Η ένωση των 3 εκθέσεων δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν:

Μηχανικές Εφευρέσεις του Da Vinci
75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive- The Experience
Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα
Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Πότε, Πού και Πόσο θα Κοστίσει;
Η έκθεση λαμβάνει χώρα από 30 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και 30 Μαρτίου 2019 και φιλοξενείται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 8€ έως 15€,  με τα εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και άνω των 65 να κοστίζουν 12€. Η προπώληση έχει ξεκινήσει και μπορείτε να προμηθευτείτε τα δικά σας εισιτήρια από το viva.gr εδώ: https://www.viva.gr/tickets/show/palio-amaxostasio-osy/leonardo-da-vinci-500-years-of-genius/, ενώ διατίθενται και πακέτα εισιτηρίων. Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 4 ετών. Η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας και το ωράριο έχει οριστεί ως εξής: Καθημερινές: 13:30-23:00 και Σαββατοκύριακα: 10:00-23:00 με τελευταία είσοδο στις 21:00.
Πηγή