ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΣΟΥ - ROSAMUND LUPTON - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


 Ύμνος στην αδελφική αγάπη και στον δεσμό αυτόν μέσω ενός ψυχολογικού θρίλερ.

Αφηγηματικό βιβλίο σε δεύτερο πρόσωπο από την ηρωίδα μέσω ενός γράμματος προς την αδελφή της εξιστορώντας γεγονότα  και με συχνές αναδρομές στο παρελθόν και ταυτόχρονη σύνδεση με το παρόν.

Μια πορεία της Βεατρίκης όπου βήμα βήμα προσπαθεί να ξετυλίξει το νήμα των γεγονότων που διαδραματίσθηκαν και που οδήγησαν την αδελφή της στον θάνατο.

Άρκετές ιατρικές πληροφορίες εμπλέκονται που ίσως να μπερδέψουν τον αναγνώστη και να μην κατανοήσει μερικά κίνητρα.Ξεκινά λίγο μπερδεμένα και ίσως φταίει το δεύτερο πρόσωπο που δεν έχουμε συνηθίσει σαν αναγνώστες,αλλά στην πορεία εγκλιματίζεται με τον τρόπο γραφής αλλά και την πορεία της ιστορίας που η συγγραφέας επιδέξια τροφοδοτει στο κοινό του σιγά σιγά με τα γεγονότα ώστε να τους κρατά σε αγωνία σε μια διαδρομή στο καταθλιπτικό Λονδίνο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει το δεσμό ανάμεσα σε δυο αδελφές... Όταν η Βεατρίκη ακούει την τρεμάμενη φωνή της μητέρας της να της ανακοινώνει την εξαφάνιση της νεότερης αδελφής της Τες, εκείνη παίρνει την πρώτη πτήση για το Λονδίνο.

Βήμα-βήμα συνθέτει τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στην εξαφάνιση. Βήμα-βήμα συνθέτει τα κενά που έκρυβε ο άρρηκτος, όπως νόμιζε, δεσμός τους. Ποτέ δεν το περίμενε: πόσο λίγο γνώριζε στην πραγματικότητα τον τρόπο ζωής της Τες... Η Βεατρίκη βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη για τις τρομακτικές αλήθειες που θα χρειαστεί τώρα να αντιμετωπίσει. Η αστυνομία, ο αρραβωνιαστικός της, ακόμη και η ίδια η μητέρα της, αποδέχονται πως έχασαν για πάντα την Τες, όμως η Βεατρίκη αρνείται να παραιτηθεί. Κι έτσι, ανοίγει πανιά για ένα επικίνδυνο ταξίδι, που έχει ως σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας, όσο βαρύ κι αν είναι το τίμημα...