ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ - ΤΖΙΛΙΑΝ ΦΛΙΝ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙO

Ένα έξυπνο και ιδιαίτερο ανάγνωσμα με στοιχεία ψυχογραφήματος με μία ιστορία σκοτεινή τύπου θρίλερ.Αφήγηση εκ περιτροπής μεταξύ παρόντος και παρελθόντος,δίνοντας μυστήριο στη πλοκή που εξελίσσεται μ’ένα τρόπο αξιοσημείωτο.Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην εξαφάνιση της Έιμης και τα μυστικά του Νικ,ενός ζευγαριού που διανύουν τον 5ον χρόνο του γάμου τους.Το δέυτερο μέρος είναι πιο συναρπαστικό όπου οι πρωταγωιστές αποκαλύπτουν τον κρυμμένο χαρακτήρα τους.Αργό στη αρχή αλλά στην πορεία οι εξελίξεις,οι εκπλήξεις,οι ανατροπές κρατούν το ενδιαφέρουν του αναγνώστη αμείωτο.Σκοτεινές αλήθειες αποκαλύπτονται μετά από μία επιφανειακή μάσκα τόσων χρόνων.Συζυγικές ανησυχίες που καταλήγουν σε δυσάρεστες και απρόβλεπτες καταστάσεις κρύβοντας καλά τα διάφορα ψυχολογικά και όχι μόνο προβλήματατα κάτω από την επιφάνεια ένος γάμου.Ιστορία για σχέσεις κακές που δεν πληρούν τις προσδοκίες τους.Χαρακτήρες πραγματικοί και η κάθε λέξη κατάλληλα τοποθετημένη από την συγγραφέα ώστε να τραβήξει τον αναγνώστη σε αυτό το ταξίδι.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τι σκέφτεσαι, Έιμι; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα πιο συχνά κατά τη διάρκεια του γάμου μας, έστω κι αν την έκανα από μέσα μου και όχι στο πρόσωπο που θα μπορούσε να μου απαντήσει. Φαντάζομαι πως αυτές οι ερωτήσεις μαζεύονται σαν σύννεφα που προμηνύουν καταιγίδα πάνω από όλους τους γάμους: Τι σκέφτεσαι; Τι νιώθεις; Ποιος είσαι; Τι κάναμε ο ένας στον άλλον; Τι θα κάνουμε ο ένας στον άλλον;"

Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς; Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Νταν το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον Νικ και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ωστόσο, η έρευνα στον υπολογιστή του δείχνει ότι ο Νικ αναζητούσε περίεργες πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με θανάτους από ασφυξία ή πνιγμό, με απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, ή με το πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό. Παρά τα ενοχοποιητικά αυτά στοιχεία, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του, μολονότι υπάρχουν και κάποιες επίμονες κλήσεις στο κινητό του που περιπλέκουν τα πράγματα. Τι έχει λοιπόν συμβεί στην όμορφη σύζυγο του Νικ;