ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΦΑΝΟΙ -ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ ΚΑΖΟΥΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 


Η αλήθεια είναι πως στις πρώτες σελίδες το βιβλίο αυτό με μπέρδεψε,δεν κατάφερνα να μπω στο νόημα και θεωρούσα ότι δεν έχει ροή και πως είναι ένα συνονθύλευμα από σκόρπιες σκέψεις του συγγραφέα,χωρίς ειρμό,χωρίς αρχή,μέση,τέλος.

Λίγο πριν από την μέση ξεκίνησε για μένα να έχει ενδιαφέρον.

Άρχισε να ξετυλίγεται η ιστορία,να ξεκαθαρίζει το θέμα και να μπαίνουν όλα σε μια σειρά.

Ο Κρίστοφερ,ο πρωταγωνιστής μας διηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ζωή του και την αγωνιώδη αναζήτηση των δικών του αλλά κυρίως ψάχνοντας τον εαυτό του.

Σαν πετυχημένος ,ιδιωτικός αστυνομικός που είναι προσπαθεί να ξεδυαλύνει διάφορα εγκλήματα,μα κυρίως το όνειρο της ζωής του είναι να γυρίσει στην Σαγκάη όπου γεννήθηκε.

Εκεί προσπαθεί να κατανοήσει την εξαφάνηση των γονιών του.

Ψάχνοντας στα άδυτα του υποκόσμου και στις σκοτεινές φιγούρες που κινούνται γύρω από την μαύρη αγορά του οπίου,θα ανακαλύψει με οδυνηρό τρόπο,πως όσα κατάφερε στην ζωή του, οφείλονται σε ανθρώπους που κυνηγάει μια ζωή ,όπως επίσης και οι αγαπημένοι άνθρωποι του παρελθόντος του δεν ήταν τελικά αθώοι και τον έμπλεξαν χωρίς αιδώ σε έναν κυκεώνα αέναης πάλης.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Γεννημένος στη Σαγκάη στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Κρίστοφερ Μπανκς μένει ορφανός στην ηλικία των εννέα χρόνων, όταν εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο οι γονείς του. Τώρα, περισσότερο από είκοσι χρόνια μετά, είναι διάσημος ντετέκτιβ και οι υποθέσεις που λύνει μαγνητίζουν πάντα τη λονδρέζικη κοινωνία. Κι όμως, παρά την εμπειρία και την ικανότητά του, δεν έχει καταφέρει να ρίξει φως στις συνθήκες των υποτιθέμενων απαγωγών των γονιών του. Για τον λόγο αυτόν ο Μπανκς ταξιδεύει στη λαβυρινθώδη πόλη των παιδικών του χρόνων, με την ελπίδα να λύσει το μυστήριο του επώδυνου παρελθόντος του. Εκεί όμως ανακαλύπτει ότι ο πόλεμος καταστρέφει ανελέητα τη Σαγκάη και συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να εμπιστευτεί ούτε τις αναμνήσεις του ούτε τους ανθρώπους γύρω του. Αριστουργηματικό και ψυχολογικά διεισδυτικό, το ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΟΡΦΑΝΟΙ είναι ένα βιβλίο για τη μνήμη και το παρελθόν, γραμμένο με τον μοναδικό τρόπο του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Καζούο Ισιγκούρο.