ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ - ΓΙΟΒΑΝΝΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Καλό βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία ανθρώπων κατά την περίοδο από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την δημοκρατία στην Ελλάδα,δίνοντας οι ήρωες του βιβλίου καθένας τον δικό του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο,ελπίζοντας,ονειρεύοντας,ερωτεύοντας!!!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το  μυθιστόρημα της Γιοβάννας είναι μια οικογενειακή εποποιία που διατρέχει την περίοδο από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο ως τα μέσα της δεκαετίας του '60, περνώντας μέσα από τις δικτατορίες των Γούναρη και Μεταξά, τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, την περίοδο της Κατοχής και του Εμφύλιου. Προς το τέλος αφήγησης, το πεδίο της δράσης μετατοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και το μυθιστόρημα ολοκληρώνεται την εποχή της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η συγγραφέας έχει κάνει έρευνα σε βάθος και σε αρκετά σημεία αναψηλαφεί την ιστορία. Κεντρική ηρωίδα είναι η Αντιγόνη, χωριατοπούλα που παντρεύεται και μετακομίζει στην Αθήνα, γυναίκα δυναμική και αγωνίστρια. Απογοητευμένη από τον γάμο της, αναζητά εκ νέου τη χειραφέτησή της αλλά και τον έρωτα. Στην προσωπική της διαδρομή, που συνιστά και ένα ταξίδι αυτογνωσίας, θα εμπλακεί ένα πλήθος χαρακτήρων, αντρικών και γυναικείων, και μια σειρά από απρόβλεπτα περιστατικά θα περιπλέξουν τις σχέσεις των ηρώων. Οι ήρωες βιώνουν τις απογοητεύσεις τους αλλά και τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής την ίδια ώρα που γύρω τους διαδραματίζονται κρίσιμα γεγονότα. Μέσα από τη ζωή της Αντιγόνης και της οικογένειάς της, παρακολουθούμε τελικά τις στιγμές που σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία του τόπου.