ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ - ΜΑΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ


Παλίρροια ψυχής το συγκεκριμένο βιβλίο με ανόδους και καθόδους και που φλέγεται για την ανάγκη της αλήθειας σε έναν κόσμο που μαστίζεται από την υποκρισία. ..Ωραίος τίτλος,εξώφυλλο υπέροχο και η πλοκή τραβά το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή και που κρατά σε όλη την διάρκεια της εξιστόρησης.

Κοινωνικοί προβληματισμοί,ήρωες με τα δικά τους αδιέξοδα και που ο καθένας πρέπει να ξεπεράσει.Αληθινοί,ζωντανοί,απρόβλεπτοι,αξιόπιστοι αποκαλύπτουν στον αναγνώστη τον πραγματικό τους εαυτό δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αναγνώστη να τους γνωρίσει καλύτερα ανεξαρτήτως επιπτώσεων στον καθένα.Διλήμματα και δύσκολες καταστάσεις καθώς σκεφτόμαστε πως θα αντιδρούσαμε σε κάθε περίσταση.

Η αφήγηση σε δύο χρόνους με την φαντασία να καλπάζει μοιράζοντας συναισθήματα και ταξίδια σε άγνωστα μέρη.Η συγγραφέας τονίζει την κοινωνική απομόνωση που αντιμετωπίζουν αυτοί που έχουν την <<στιγματισμένη νόσο>> μια ψυχική νόσο όπου χάνεται η κοινωνική τους υπόσταση και αντιπαλεύοντας και τον φόβο της κοινωνίας και που μένει και τους κυνηγά και δύσκολα μπορούν ν’απαλλαγούν..Επίσης τονίζει τις οικονομικές ελλείψεις για την λειτουργία και το πρόγραμμα ψυχικής υγείας αλλά και τον πειραματισμό ορισμένων επιστημόνων που δεν λογαριάζουν τίποτα ως προς την ανθρώπινη ζωή αρκεί οι φιλοδοξίες τους να είναι στην κορυφή.

Η Παλίρροια  προτρέπει στον εναγκαλισμό της ζωής, στον αγώνα για κοινωνική αλλαγή.

Συγχαρητήρια στην κυρία Κωνσταντούρου.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ποβέλια. Το στοιχειωμένο νησί κοντά στη Βενετία, όπου κατά τον Μεσαίωνα δέχτηκε χιλιάδες ανθρώπους χτυπημένους από τον μαύρο θάνατο, ενώ στις αρχές του εικοστού αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως ψυχιατρικό άσυλο. Εκατοντάδες ψυχικά ασθενείς υπέφεραν στα χέρια ενός παρανοϊκού γιατρού που τους χρησιμοποίησε σαν πειραματόζωα στις απάνθρωπες έρευνές του. Μέχρι και σήμερα ακούγονται πολλοί θρύλοι σχετικά με τους άρρωστους Βενετούς που περίμεναν να πεθάνουν, καθώς και για τα φαντάσματά τους που στοίχειωσαν το νησί. Είναι όμως θρύλοι ή αλήθεια; Ο Αλεσάντρο, που θα αφήσει στην Ποβέλια την τελευταία του πνοή, θα γίνει μάρτυρας της Ιστορίας. Όμως θα καταφέρει να βοηθήσει τις έγκλειστες ψυχές που ζητούν τη γιατρειά; Θα θεραπευτούν οι πληγές με το πλήρωμα του χρόνου;