ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΣΜΥΡΝΑ - ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΙΑΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΣΜΥΡΝΑ!!!Με αυτό το βιβλίο ολοκληρώνεται η τριλογία "ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ".Εκπληκτικές περιγραφές πλαισιώνουν την αφήγηση δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για ότι αφορά τα πρόσωπα αλλά και τους τόπους που διαδραματίσθηκαν τα δραματικά ιστορικά γεγονότα που μας επηρέασαν όλους μας.Εξαιρετικός ο τρόπος γραφής και ο τρόπος που συνδέει πρόσωπα και γεγονότα.Προσωπικά κατανόησα τόσο καλά τις ιστορικές πληροφορίες αλλά και τα διάφορα στοιχεία ηθογραφικά που νομίζω ότι δεν τα συνάντησα σε άλλα βιβλία παρομοίων θεμάτων.Βιβλία που θρέφουν και νου και ψυχή και που αξίζει να τα κάνουμε δώρο στον εαυτό μας όλη την τριλογία και να κατέχουν την πρώτη θέση στην βιβλιοθήκα μας.Πολλοί ,ίσως κουρασθούν από την ανάλυση διαφόρων γεγονότων,αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα μπροστά σε αυτά που θα εισπράξουν και θα εμπλουτισθούν με νέες γνώσεις που θα μείνουν αλησμόνητες.Δυστυχώς όμως τέτοια λογοτεχνική πέννα και μορφή έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή και είχε πάρα πολλά να δώσει στους αναγνώστες και όχι μόνο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σμύρνα και Σμύρνη. Μια γυναίκα και μια πολιτεία. Φημισμένη για τα πυρρόξανθα μαλλιά της η Σμύρνα, για το κορμί λαμπάδα, για την αγέρωχη θωριά της. Ξακουστή στα πέρατα του κόσμου η Σμύρνη, για τις περαντζάδες και τα αρώματά της, τα ξενοδοχεία και τα καταγώγια της. Κοσμοπολίτισσες και οι δύο. Και η γυναίκα και η πολιτεία. Όλους τους είχαν στα πόδια τους, Έλληνες, Τούρκους, Αρμένηδες και λεβαντίνους.
Από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον πρώτο ξεριζωμό των Μικρασιατών το 1914 έως την κατοχή της Σμύρνης το 1919, και από τα χαρακώματα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου έως την προέλαση του Ελληνικού Στρατού σχεδόν έξω από την Άγκυρα, ένας Έλληνας κι ένας Τούρκος, ανυποψίαστοι για το παρελθόν και τα μυστικά που τους δένουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι στη δίνη της μικρασιατικής εκστρατείας. Εχθροί τελικά ή φίλοι; Και ανάμεσά τους, πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο, η Σμύρνα… 
Μετά την ΙΑΣΜΗ και τη ΧΑΤΙΣΕ, η ΣΜΥΡΝΑ έρχεται να κλείσει με τον πιο απρόσμενο τρόπο την επική διαδρομή στα ταραγμένα χρόνια της ομίχλης.