ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - MONICA GUTIERREZ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 


Το βιβλιοπωλείο του κ. Λίβιγκστον είναι ένας μαγικός χώρος που μέσα του ανακαλύπτεις όλους τους ήρωες των βιβλίων που έχεις διαβάσει.

Φλεγματικό χιούμορ διακρίνει τον ιδιοκτήτη, που αναφέρεται με ιδιότυπο τρόπο και λογοτεχνικές ατάκες σε κάθε του συζήτηση.

Είναι ένα βιβλιοπωλείο που πολλοί θα θέλαμε να επισκεφτούμε και να χαθούμε στους τίτλους των βιβλίων.

Θα θέλαμε να πιούμε τσάι στην ρομαντική του γωνιά, θα θέλαμε να ατενίσουμε τα αστέρια και το φεγγάρι από τον γυάλινο θόλο του.

Γοητευτικό, ατμοσφαιρικό το βιβλίο που πιστεύω πως θα αρέσει στους βιβλιόφιλους.

Η συγγραφέας του μυθιστορήματος τοποθετεί τους ήρωές της σε ένα χώρο που είναι γεμάτος με αξέχαστους, λογοτεχνικούς ήρωες, σε έναν θαυμαστό κόσμο του παραμυθιού.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι ξεχωριστοί.

Ο μικρός Όλιβερ Τουίστ , που περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στο πατάρι ενός βιβλιοπωλείου,  διαβάζοντας ιστορίες για τον Πήτερ Παν και παρακολουθώντας  με  τεράστιο ενδιαφέρον ,τον ουρανό και τους πλανήτες, ο αμίλητος συγγραφέας που κάθε απόγευμα, κάθεται σε μία ήσυχη γωνιά για να  συνεχίσει  το έργο του, η κυρία από απέναντι , που αναζητά κάθε Δευτέρα νέα βιβλία φαντασίας, η Άγκνες που ήρθε στο Λονδίνο για να βρει τον δρόμο της ,μα πάνω από όλους ο εκκεντρικός κ. Λίβιγκστον  με το απαθές βλέμμα, που θαρρείς πως σε κρατάει σε απόσταση , όμως τελικά αποδεικνύεται πως είναι ένας άνθρωπος συναισθηματικός ,γεμάτος καλοσύνη για τον πλησίον του.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης ψάχνει υπάλληλο· η Άγκνες γοητεύεται από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και αποφασίζει να δεχτεί τη θέση. Ο καιρός περνάει και η Άγκνες αρχίζει να μαθαίνει τον στριφνό χαρακτήρα του αφεντικού της και τις εκκεντρικότητες των τακτικών πελατών, του χαρισματικού αγοριού που θέλει να γίνει αστροναύτης, της κυρίας με τα βιολετί μαλλιά. Νιώθει να παρασύρεται από τη μαγεία αυτού του αξιαγάπητου βιβλιοπωλείου. Ώσπου μια μέρα, ένα πολύτιμο βιβλίο εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζον Λόκγουντ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, διαταράσσοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της Άγκνες.