ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ -ΝΤΟΝΑΤΟ ΚΑΡΙΖΙ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 


Ατμοσφαιρικό με μυστήριο όπου ο ήρωας είναι ένας, πολύπλοκος,έξυπνος και ιδιόμορφος χαρακτήρας με μια ιστορία γεμάτη ανατροπές μέχρι και την τελευταία σελίδα.Αστυνομικό θρίλερ με την επιδεξιότητα του συγγραφέα σε λεπτομέρειες.Χαρακτήρες με βάθος που κινούνται και γοητεύονται από το σκοτάδι.Φοβερή και ενδιαφέρουσα πλοκή με έξυπνες επινοήσεις που αφορά την εξαφάνιση ενός κοριτσιού.

Το κείμενο είναι άριστα δομημένο και η ροή του τρέχει αβίαστα και το πίσω – εμπρός ως στοιχείο αναφώτισης χαρακτήρων τελικά οδηγεί τον αναγνώστη σε λανθασμένα συμπεράσματα.Αυξημένη ένταση καθώς κυλά η ιστορία με αποτέλεσμα να θέλεις να το τελειώσεις απνευστί.Εξαιρετικές περιγραφές και ειδικά στο σημείο της ομίχλης.

Καταλύτης στην ιστορία η εξαφανισθείσα νεαρή αλλά συγχρόνως είναι απούσα – παρούσα.Εξαφάνιση χωρίς κανένα ίχνος σε μια μικρή περιοχή με πυκνό δάσος αλλά και απομωνομένους κατοίκους και χωρίς ύποπτο (στην αρχή τουλάχιστον) με ανεπαρκή στοιχεία.Στην πορεία όμως αλλάζουν και ανατρέπονται.Υποψίες,ενδείξεις,διαφωνίες,ειμαρμένη και κυρίως ψυχολογικές διαθέσεις φανερώνονται.

Γιατί κάποιος άραγε  γίνεται απαγωγέας ή δολοφόνος και ποια μπορεί να είναι η ψυχολογία βάσει της οποίας δρα?Υπάρχουν πολλές εκδοχές και νομίζω ότι και τα ΜΜΕ παίζουν ένα μεγάλο ρόλο προμηθεύοντας αρκετό υλικό και δίνοντας ερεθίσματα αλλά και ότι είναι παθολογικές προσωπικότητες που επηρεάζονται όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά μπορεί και από τον διπλανό..Τα κίνητρα?Είναι ένα μεγάλο ερώτημα.Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι στην προκειμένη υπόθεση αναδεικνύονται τα σύνθετα μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής με τραγικά αποτελέσματα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

"Η δικαιοσύνη δεν κάνει ακροαματικότητες. Η δικαιοσύνη δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ο κόσμος θέλει ένα τέρας... Κι εγώ θα τους δώσω αυτό που θέλουν".


Η νύχτα που όλα άλλαξαν για πάντα ήταν μια παγωμένη νύχτα με ομίχλη στο Αβεσό, ένα χωριό φωλιασμένο σε μια βαθιά κοιλάδα ανάμεσα στις σκιές των Άλπεων. Ίσως να ήταν ακριβώς εξαιτίας της ομίχλης που το αυτοκίνητο του ειδικού πράκτορα Φόγκελ κατέληξε σ' ένα χαντάκι. Ένα συνηθισμένο ατύχημα. Ο Φόγκελ είναι καλά, αλλά έχει πάθει σοκ.


Δε θυμάται γιατί βρίσκεται εκεί, ούτε πώς έφτασε. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο ειδικός πράκτορας Φόγκελ θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου αλλού, μακριά από το Αβεσό