ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ - ΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ


 Ένα βιβλίο πολυπρόσωπο και  με κινηματογραφική πλοκή και οι ήρωες με τα θέματά τους συνθέτουν ένα όμορφο ανάγνωσμα που διαβάζεται ευχάριστα.

Το κορίτσι πίσω από την αυλαία αθέατο χωρίς κάποια στοιχεία παρά μόνο προς το τέλος.

Μία ιστορία με κοινωνικό υπόβαθρο,ανθρώπινο,μυστήριο  και με αστυνομικά στοιχεία που έχει σαν βάση την Ικαρία,Αθήνα,Παρίσι και ελάχιστα Βερολίνο στο διάστημα τριών γενιών ξεκινώντας από το 1936 και φθάνοντας στο 1959.Ικανή η προσέγγιση των χαρακτήρων όπου το βάρος πέφτει εξίσου σε όλους τους ήρωες με τις διαδρομές τους και τις εμπλοκές τους σε διάφορα γεγονότα με τις επιλογές τους,τα λάθη τους.Ο τρόπος δόμησης ,παρ’όλο που είναι διαδοχικός σε μικρά σπαστά κεφάλαια που όμως  υπάρχει μια συνοχή με την ανάδειξη ιστοριών καθημερινότητας,δεν αφήνει τον αναγνώστη να σταματήσει την ροή,γιατί του εξάπτει την αγωνία και την απόλυτη ολοκλήρωση να φθάσει στο τέλος.Όμορφη γραφή και στρωτή με γρήγορη εξέλιξη γεγονότων και ο αναγνώστης εισπράττει πολλά και διάφορα συναισθήματα.Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που θα σας αφήσει θετικές εντυπώσεις.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

1959. Στο Παρίσι, η διάσημη αρτίστα Ντεπί Μαρτέν εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια της θεατρικής της πρεμιέρας. Ο επιθεωρητής Μαρσέλ Ωγκύ θα έρθει αντιμέτωπος με ένα εξαιρετικά περίπλοκο αίνιγμα.

1936. Στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, η όμορφη μεγαλοαστή Ελένη Αδριανού ταράζει με το θάρρος και τις αποφάσεις της τα καθωσπρέπει σαλόνια της πρωτεύουσας.

Την ίδια εποχή, στην Ικαρία της άγριας ομορφιάς και των απόκρημνων βράχων, η Βασιλική και ο Αντώνης βιώνουν τον απόλυτο έρωτα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συμβάσεις.

Λίγους μήνες αργότερα, απομονωμένη σε μια δύσβατη πλαγιά πάνω από τη θάλασσα, η Βασιλική περιμένει να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Κάποιοι όμως έχουν αποφασίσει διαφορετικά...

..Ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα που αρχίζει το 1936 και φτάνει ως το 1959 με μια πλοκή που δεν σου επιτρέπει να το αφήσεις από τα χέρια σου μιας και το έχεις αρχίσει, με συνεχείς ανατροπές και καθ’ όλα πετυχημένες εκπλήξεις και με ένα κοινωνικό υπόβαθρο που διαπερνά τις δεκαετίες, ακραγγίζοντας την Ιστορία (δικτατορία Μεταξά, Χιτλερική Γερμανία, Παρίσι - Πόλη των Τεχνών αλλά και της Ναπολεόντειας Αστυνομίας από την εποχή του Φουκέ).