ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

 


Η ευτυχία της ανυπαρξίας μας διακατέχει,νομίζω,όλους μας μέχρι ένα βαθμό.Η ευτυχία δεν περιορίζεται μόνο στο συναίσθημα,αλλά και στον συλλογισμό ώστε ο άνθρωπος να χτίσει την ζωή μου σύμφωνα με τις οποιαδήποτε αξίες.

Τον κύριο Μαρκίδη τον γνώρισα μέσα από τα τηλεοπτικά δρώμενα.Τώρα εισέρχεται και στα λογοτεχνικά μονοπάτια.Ελπίζω να διαπρέψει και εδώ.Το βιβλίο του είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα και που σίγουρα με την εμπειρία του ως σκηνοθέτης θα μπορούσε να βγει στην μικρή ή μεγάλη οθόνη(εξάλλου το αναφέρει ο συγγραφέας).Μία πλοκή που βασίζεται και ξετυλίγεται γύρω από τον κεντρικό ήρωα τον Άλεξ,έναν πλούσιο και μεγαλοδικηγόρο που ζει με την οικογένειά του στην Αμερική.

Όλα βαίνουν καλώς μέχρι την στιγμή που μαθαίνει κάτι για την υγεία του και αρχίζουν οι σκέψεις και τα υπαρξιακά του προβλήματα σχετικά με την ζωή- θάνατο και καταλήγει σε αποφάσεις που κατά την άποψή μου εγωιστικές και επιπόλαιες.Ξετυλίγονται οι αναμνήσεις του,οι διάφορες κινήσεις του,χωρίς να νοιάζεται για τους δικούς τους ανθρώπους πως θα αισθανθούν,κατ'εμέ, και με συνεχείς δράσεις φθάνει που?Το αποτέλεσμα?Θετικό ή Αρνητικό?Το αφήνω στην κρίση σας.

Συμπέρασμα.Η ευτυχία δεν είναι κάτι που μπορεί ν'αποκτηθεί άμεσα.Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να αναμένουμε.Για τον καθένα από εμάς η ευτυχία ορίζεται ως κάτι διαφορετικό παίρνοντας έτσι πολλές μορφές.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;

Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα.

Ένας γοητευτικός δικηγόρος, μια όμορφη Αμερικανίδα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ένας δολοφόνος… Μια δίκη, μια βίαιη απαγωγή, ένας ερευνητής γιατρός, μια ανίατη ασθένεια, ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ, μια όμορφη καλόγρια και ένα χωριατοκόριτσο που αφήνεται στον έρωτα συνθέτουν το παζλ της ιστορίας.

Καταλύτης η αληθινή αγάπη που θα κάνει το θαύμα της.

Η συνέχεια στο βιβλίο και αργότερα στη μεγάλη οθόνη.