ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ


 Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ

Ένα αστυνομικό και κοινωνικό βιβλίο με συγκλονιστικές εικόνες και περιγραφές.

Ο συγγραφέας μας δίνει ένα βιβλίο σκληρό με ψυχολογικές προεκτάσεις.

Τα θέματα που ανοίγονται πολλά και ανατριχιαστικά καθώς περιγράφονται βιασμοί,απαγωγές παιδιών,παράνομες υιοθεσίες,εμπόριο οργάνων.

Οι τρεις πρωταγωνιστές του βιβλίου αδίστακτοι κινούνται ύπουλα και με δολοπλοκίες,καταφέρνουν να δράσουν για πολλά χρόνια,καταστρέφοντας ζωές με φρικιαστικό τρόπο. Παραμένουν παρ όλα αυτά ευυπόληπτοι πολίτες στα μάτια του κόσμου. Από τα υψηλά στρώματα που ανήκουν κινούν τα νήματα σε σκοτεινές  υποθέσεις μπλέκοντας στην αδίστακτη δράση τους αθώους πολίτες.Χωρίς ίχνος ντροπής,μεταμέλειας και ευσυνειδησίας

καλύπτουν τα ίχνη τους και θεωρούν τους εαυτούς τους άρχοντες και όλα αυτά για τον μεγάλο Θεό το χρήμα.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό ένοιωσα συγκλονισμένη,όχι γιατί δεν συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφονται αλλά συνειδητοποιώντας την ωμή πραγματικότητα ότι κάποιοι άνθρωποι που θεωρούμε αξιόλογους και υπεράνω πράττουν με τόση ευκολία τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.

Παραφράζοντας την παροιμία την Δόξα πολλοί εμίσησαν το Χρήμα ουδείς τελικά δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανένα παρά μόνο τον εαυτό σου.

Ευτυχώς και μακάρι να συνέβαινε σε όλες αυτές τις πράξεις,στο τέλος του βιβλίου έρχεται η Νέμεσις.

Τιμωρούνται οι ένοχοι και μπαίνει ένα τέλος στην στυγερή τους πορεία.

Το βιβλίο παρ'όλες τις πολλές σελίδες του διαβάζεται απνευστί χωρίς να θεωρηθεί υπερβολικό αν και θα προτιμούσα να ήταν μικρότερης διάρκειας οι διάλογοι.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το αιχμηρό μονοπάτι του μαιευτήρα-γυναικολόγου Ίωνα Χατζηπαύλου θα ενωθεί με αυτό του δικηγόρου Μάριου Δίκαρου σε μια καφετέρια στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας και θα διασταυρωθεί με αυτό του `Αγη Δαμάσκου. Οι τρεις νεαροί άνδρες, ενωμένοι με τα αόρατα δεσμά μιας σατανικής φιλίας, θα πορευθούν στη ζωή με μοναδικό θεό τους το χρήμα. Κάπηλοι της ανθρωπιάς θα δράσουν παρασκηνιακά εις βάρος αθώων παιδικών ψυχών... Θα δράσουν σαν θύτες.

     Μερικά χρόνια αργότερα η σατανική τριανδρία εξυφαίνει ένα νέο βάρβαρο και ανελέητο σχέδιο. Ενώ το ένα θύμα θα διαδέχεται το άλλο, ο οφθαλμός της Δίκης θα καραδοκεί αθέατος μα και αμείλικτος. Οι απαντήσεις στα μυριάδες «γιατί» είναι κρυμμένες στο βαθύ παρελθόν...

     Ο γραπτός νόμος θα εκπροσωπηθεί από τον έμπειρο, αεικίνητο, γηραιό αστυνόμο Διονύσιο Δελόγκα. Ο άγραφος νόμος, όμως, από τον άνθρωπο που έχει τραβήξει τη σκανδάλη... Ποιος Νόμος θα… δικαιωθεί;