ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη και την λογοτεχνία.Δηλ. Απόψεις μου λογοτεχνικών βιβλίων που έχω διαβάσει,Εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών γεγονότων (κυρίως για Θεσσαλονίκη) και διάφορα άλλα συναφή και γραμμένα με ένα τρόπο απλό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι εδώ να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και ελπίζω να γίνουμε ευχάριστη παρέα.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.

Καλή ανάγνωση σε όλους.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ - KIMBERLEY FREEMAN - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Συνδυασμός  ρομαντισμού,περιπέτειας,οικογένειας, αναζήτησης,ταυτότητας,αγάπης.
Μία ελκυστική ιστορία για τις γυναίκες,το θάρρος,την περιπέτεια που είχε σαν ιδέα η φαντασία της συγγραφέως,δημιουργώντας ανεπτυγμένους χαρακτήρες με τις προσωπικές τους ιστορίες και με μία προσεγμένη δομή και αβίαστη γραφή.Έχει καταγράψει την αίσθηση και την ατμόσφαιρα κάθε τοποθεσίας και χρόνου με επιδεξιότητα και η μετάβαση παρελθόντος – παρόντος γίνεται ομαλά και δεν προκαλεί σύγχυση στον αναγνώστη.Εποχή που διαδραματίζεται η πλοκή τον 19ον αιώνα με μία ηρωίδα δυναμική,αποφασιστική αλλά συγχρόνως και αφελής.Η πρωταγωνίστρια Άγκνες της οποίας τα συναισθήματα είναι εμφανή καθώς και η ανυπομονησία της αναζήτησης δεν αποτελεί παρά έκφραση της επιθυμίας της να συναντηθεί με την μητέρα της μέσω ενός μακρινού ταξιδιού στην ηρεμία της θάλασσας και του ουρανού όσο και από το πέρασμα της καταιγίδας.
Τρείς χρονικές στιγμές,δύο στο παρελθόν και μία στο παρόν με ζωντανές ρεαλιστικές εικόνες και που εκτυλίσσονται σε διαφορετικές τοποθεσίες (Αγγλία – Γαλλία – Κευλάνη – Αυστραλία)
Ένα ταξίδι λοιπόν με φόντο την θάλασσα – τ’αστέρια – την αγάπη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στις ζοφερές ακτές της Βόρειας Αγγλίας του 1874, η ατίθαση Άγκνες φεύγει επιτέλους από το αυστηρό ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε. Και την ίδια μέρα ανακαλύπτει ένα μυστικό· όταν η μητέρα της την είχε εγκαταλείψει, είχε κρύψει στα ρούχα της ένα κουμπί με έναν μονόκερο.
Πάντα πίστευε ότι η μητέρα της ήταν πολύ φτωχή για να την αναθρέψει, αλλά διαπιστώνει ότι το κουμπί αυτό ανήκει στην όμορφη και δυναμική Τζένεβιν, κληρονόμο μιας αριστοκρατικής οικογένειας. Η Άγκνες την έχει δει μόνο μία φορά, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ το προσωπό της...
Προκειμένου να ανακαλύψει τα ίχνη της εξαφανισμένης Τζένεβιν, η Άγκνες ρίχνεται σε μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει από τις φτωχές γειτονιές του Λονδίνου μέχρι το απατηλό Παρίσι, και από εκεί σε ένα ταξίδι πέρα απ' τον ωκεανό...
Το "Μια Θάλασσα Αστέρια" δεν ειναι μόνο ένα συγκινητικό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα αλλά και μια ωδή στην αγάπη, στη μητρότητα και στο θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψουμε τις επιθυμίες μας. Είναι ένα βιβλίο που, όταν το τελειώσετε, θα θελήσετε να βρείτε του ήρωές του και να συζητήσετε μαζί τους.